Burgemeester Hans Beenakker bij het aanbrengen van linten in de binnenstad, georganiseerd door Hart van Tiel.
Burgemeester Hans Beenakker bij het aanbrengen van linten in de binnenstad, georganiseerd door Hart van Tiel. Foto: Jan Bouwhuis

Gekleurde linten sieren de Tielse binnenstad

Algemeen 211 keer gelezen

Winkelen in de Tielse binnenstad is deze zomer een feestje! Vrolijk gekleurde linten zorgen voor een gezellige sfeer in de winkelstaten. Vanwege corona kunnen al lange tijd geen activiteiten plaatsvinden. 

Tiel - Om het winkelend publiek een warm welkom (terug) te geven, bedacht de ondernemersvereniging Hart van Tiel dit alternatief. En ook de gemeente droeg een steentje bij.

Ruim 4 kilometer kleurenpracht

De linten zijn gemaakt in de 6 kleuren van het Tielse fruitstad logo en zijn bevestigd aan de stalen kabels waaraan in de winter de sfeerverlichting hangt. In totaal hangt er ruim 4 kilometer aan lint, gemaakt van vlaggendoek, door de winkelstraten. Vanaf het Hoogeinde door de Waterstraat en langs de Groenmarkt de Voorstad en Weerstraat in. Er is gekozen voor vlaggendoek, omdat dit UV- en weersbestendig is en dus maandenlang mooi blijft.

Activiteiten oppakken in de herfst

De linten hangen de hele zomer en zullen in september worden vervangen voor de sfeerverlichting. Zo loop je het hele jaar met opgeheven hoofd (naar de kleuren en lichten) door de stad! Tegen de herfst hoopt de ondernemersvereniging ook weer haar activiteiten op te kunnen pakken, zoals het Fashion, Beauty & Health Event, Tiel Pakt Uit! en Dickens festijn.

De lintjes aan elkaar knopen

Knipt een burgemeester normaal gesproken linten door, onze burgemeester Hans Beenakker knoopt ze juist aan elkaar! Dat deed hij symbolisch vanuit de hoogwerker waarmee de linten aan de kabels werden bevestigd. Burgemeester Beenakker: “Tiel is een veerkrachtige gemeente met een gezellig winkelhart vol sterke ondernemers. En nu nóg veelkleuriger met dit ‘plafond’ boven onze winkelstraten. Ik hoop dat velen, uiteraard met respect voor de coronamaatregelen, het gekleurde plafond komen bekijken. Wees welkom en (her)ontdek wat onze binnenstad te bieden heeft!”


































-------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie:


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rose van den Berg, ondernemersvereniging Hart van Tiel, 06 25124649.


Foto rechten vrij te gebruiken.

Burgemeester Hans Beenakker bij het aanbrengen van linten in de binnenstad, georganiseerd door Hart van Tiel.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden