• Alles

Expositie Riet Atteveld en Anita Kremers in de Synagoge

vrijdag 22 oktober 13:00 uur

Foto: ingimage

13:00, Buren. Vrijdag 22 oktober tot en met zondag 24 oktober 2021 exposeren Riet Atteveld en Anita Kremers in de Synagoge te Buren.

Riet Atteveld

Het werk van Riet Atteveld bestaat voornamelijk uit ruimtelijke beelden, meestal bewerkt met textiel. Een kledingstuk, het dessin of de structuur van een stof, een voorwerp en de actualiteiten in het nieuws, vormen het uitgangspunt van het creatieve proces waarmee het beeld tot stand komt. Riet werkt graag met textiel, omdat het voor haar een gevoelswaarde heeft vanwege een mens of herinnering. Met haar werk streeft ze ernaar om de kijker te verbazen of te doen verwonderen. Transformeren en veranderen van bestaande objecten en er een andere betekenis aangeven, zodat het nieuwe op zichzelf staande beelden worden.

Anita Kremers

Anita Kremers voegt, in haar vaak manshoge sculpturen, harde en zachte materialen samen tot een beeld dat nostalgie en verwondering oproept. Oude wollen dekens en gedragen kleding bedekken vormen en gebruiksvoorwerpen. Min of meer herkenbaar en tegelijkertijd vreemd, roepen ze een Alice-in-Wonderlandachtige ervaring op. Ook haar borduurwerken zijn een mix van kleur en structuur, waarin zij allerlei steken en draden combineert met applicaties en kraaltjes. Hergebruik van materialen en stoffen zijn een rode draad in haar werk.

Nieuwsgierig geworden? Van harte welkom om het werk van Riet en Anita te bezichtigen van vrijdag tot en met zondag tussen 13:00 - 17:00 uur. Kniphoek 14, 4116 BX te Buren.
deel deze activiteit