Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Foto: stockfoto

Tijdelijke opvang asielzoekers in Hotel Van der Valk Tiel

Algemeen 1.168 keer gelezen

TIEL • Hotel Van der Valk in Tiel doet de komende tijd dienst als tijdelijke opvanglocatie voor asielzoekers. In de asielzoekerscentra in Nederland zijn te weinig plekken voor mensen die hulp nodig hebben. Zo ook in het aanmeldcentrum in Ter Apel. Er zijn dringend extra opvanglocaties nodig. Daarom heeft het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) opdracht gekregen van de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid om ook gebruik te maken van beschikbare hotels. Mensen kunnen hier korte tijd verblijven. In Tiel is dat in Hotel Van der Valk.

Het COA heeft rechtstreeks afspraken gemaakt met de Van der Valk-organisatie over de tijdelijke opvang. In Tiel zijn tot eind augustus 2022 in één van de vleugels van het hotel 25 kamers beschikbaar voor maximaal 50 mensen. Op dit moment verblijven er 38 mensen van verschillende leeftijden uit verschillende landen. Het COA zorgt voor de begeleiding en ondersteuning van deze mensen en de organisatie en beveiliging bij het hotel.

Excuses
In de hectiek van de afgelopen weken heeft het COA de gemeente pas op maandag 20 juni geïnformeerd. Hiervoor hebben het COA-bestuur en de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid de burgemeester van Tiel excuses aangeboden. Burgemeester Beenakker: “Het nieuws over de tijdelijke opvang heeft ons verrast, maar wij begrijpen dat het COA een enorme opgave heeft om deze mensen een veilige plek te bieden. De afgelopen twee weken is de opvang prima verlopen. Als gemeente houden wij het goed in de gaten. Ook hebben we goed en direct contact met hotel Van der Valk en het COA.”

Met een brief heeft de burgemeester de bedrijven in de directe omgeving van het hotel geïnformeerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden