Wethouders Carla Kreuk, Ben Brink, Frank Groen en Marcel Melissen en gemeentesecretaris Leon Busschops bezochten Itho Daalderop.
Wethouders Carla Kreuk, Ben Brink, Frank Groen en Marcel Melissen en gemeentesecretaris Leon Busschops bezochten Itho Daalderop. Foto: Aangeleverd

Tielse wethouders op bedrijfsbezoek bij Itho Daalderop in Tiel

Algemeen 544 keer gelezen

TIEL • Het college van burgemeester en wethouders en de gemeentesecretaris van gemeente Tiel brengen een aantal keer per jaar een bedrijfsbezoek. Wethouders Carla Kreuk, Ben Brink, Frank Groen en Marcel Melissen en gemeentesecretaris Leon Busschops bezochten onlangs met veel plezier en interesse Itho Daalderop in Tiel.

Itho Daalderop is een (Tiels) bedrijf om trots op te zijn. Het ontwikkelt duurzame en innovatieve verwarmings-, tapwater-, ventilatie- en thermostaatoplossingen, waarmee het bedrijf energieneutraal wonen mogelijk maakt volgens de klimaateisen van morgen. In miljoenen woningen bewijzen Itho Daalderop ventilatie- en verwarmingssystemen al jarenlang trouwe dienst. Het bedrijf ontwikkelt en produceert 90% van zijn producten in zijn fabriek in Tiel op bedrijvenpark Medel. Dat gebeurt met maar liefst 150 medewerkers direct aan de productielijnen; deels eigen personeel en deels mensen met een arbeidsbeperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Ook de innovatie-afdeling, met ruim 60 medewerkers, is in Tiel gevestigd.

VSK-Award
Meervoudig winnaar innovatieprijs Bas Korte (CEO), Kerst Algera (COO) en Albert van Loon (Manager Productietechniek) van Itho Daalderop ontvingen de wethouders en de gemeentesecretaris. Het is het enige bedrijf in Nederland dat alle componenten voor duurzame ventilatie- en verwarmingssystemen in eigen huis heeft en deze ook zelf in Nederland ontwikkelt en maakt. In één op de drie Nederlandse huizen is een product van het bedrijf te vinden. Daarnaast heeft Itho Daalderop wereldwijd samenwerkingsverbanden en heeft het de afgelopen jaren flink marktaandeel verworven in Nederland. Het bedrijf loopt voorop in innovatie en dat leverde - al acht keer de VSK-Award op. Dit is de innovatieprijs die op de vakbeurs voor de installatiebranche wordt uitgereikt. Naast Tiel heeft Itho Daalderop ook vestigingen in Schiedam (afdelingen Sales, Marketing en Service) en in België, nabij Brussel. In totaal werken er bij de Itho Daalderop Group 450 medewerkers.

Mogelijkheden voor energietransitie
De Itho Daalderop-directie verzorgde een presentatie over de bedrijfsvoering van Itho Daalderop en gaf een rondleiding. Daarna kwamen in een gesprek de mogelijkheden van de energietransitie in de woningbouw aan de orde: enerzijds vanuit de overheid (gemeente sturende maatregelen, overlegvormen waarbij bedrijven kunnen aansluiten) en anderzijds vanuit het bedrijfsleven (technische mogelijkheden). De energietransitie is een grote opgave waarvoor de (lokale) overheid en het bedrijfsleven elkaar nodig hebben.

Alweer een parel bezocht
Met zijn centrale ligging, volop ruimte en aanwezige modaliteiten is Tiel een aantrekkelijke vestigingslocatie voor zowel mkb als multinationals. CEO Bas Korte gaf aan trots te zijn om hier in Tiel te kunnen werken aan innovaties: “Wij willen hier groeien en zijn een aantrekkelijke werknemer voor zowel hoger- als praktisch opgeleiden. We zien dat medewerkers hier met plezier komen wonen met hun gezinnen.” Wethouder Carla Kreuk sprak haar bewondering uit voor het Tielse bedrijf en overhandigde als dank een pakket vol streekproducten. “Groei van hoogwaardige bedrijven met interessante banen is belangrijk voor onze gemeente. Itho Daalderop behoort tot die bedrijven. We waren al trots, maar hebben vandaag met eigen ogen gezien hoe jullie werken aan innovaties op het vlak van verduurzaming. We hebben alweer een parel bezocht.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Meedoen aan de Betuwse Fietsvierdaagse? Laat meteen je tweewieler checken! Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Erichem wil snel woningen bouwen op 'aanjaaglocatie' Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Hoe houden we in Rivierenland de wolf buiten de deur? Nieuws 7 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden