Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Energieke aftrap JOGG met Erben Wennemars

Algemeen 136 keer gelezen

BUREN • In de gemeente Buren vond op 8 juni de grote kick-off plaats van JOGG. JOGG heeft een missie, namelijk ‘gezonde jeugd, gezonde toekomst’. Net als meer dan 170 andere gemeenten heeft de gemeente Buren zich bij dit netwerk aangesloten. 

De gemeente spant zich in om samen met maatschappelijke organisaties, onderwijs, kinderopvang, sportverenigingen en het bedrijfsleven te werken aan het gezonder maken van de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren (0 t/m 19 jaar). Dit door een gezonde leefstijl onder de aandacht te brengen. Thuis, op school, in de buurt, bij het sporten, in vrije tijd, op het werk en in de media. Joris Maier uit Lienden geeft als JOGG-regisseur voor de gemeente Buren uitvoering aan de activiteiten en inspanningen met betrekking tot JOGG. 

Week voor de Gezonde Jeugd
Eerder had het formele ondertekenmoment van de aansluiting bij JOGG al plaats gevonden. Voor de grote kick-off was de Week voor de Gezonde Jeugd gekozen om zodoende de jeugd centraal te stellen bij de lancering van JOGG in de gemeente Buren. JOGG ambassadeur Erben Wennemars (voormalig topschaatser, meervoudig wereldkampioen, analist en commentator bij het schaatsen, en iemand die zich inzet voor een gezond en fit Nederland) legde samen met JOGG-regisseur Joris Maier per elliptigo een route met een aantal tussenstops af door de gemeente. Een elliptigo is een staande fiets zonder zadel en het is daardoor een combinatie van hardlopen, fietsen en crosstrainen. Bij iedere stop was een wethouder van het nieuwe college van B&W aanwezig om Erben Wennemars te verwelkomen. En bij elke stop was een activiteit in het kader van bewegen en sporten met deelname van kinderen waaraan Erben Wennemars ook meedeed. Tevens werd er fruit uitgedeeld.

Er waren onder andere stops bij basisschool De Sterappel in Lienden waar een beweegpad in de school in gebruik werd genomen, bij het Ommerense Bos in Ommeren om aandacht te vragen voor het mooie vrijwilligersinitiatief van het avonturenommetje met een Kabouterpad, bij school De Boogerdin Maurik met de start van de Peutervierdaagse, bij basisschool De Hoeksteen in Maurik, waar springtouwwedstrijden waren en bij de Prins Willem-Alexanderschool in Beusichem waar Erben Wennemars het startsein gaf voor The Daily Mile. Bij The Daily Mile, waarvan Erben Wennemars ook ambassadeur is, wordt dagelijks de les op school even onderbroken om in eigen tempo een rondje te rennen of te joggen. 

Kistje vers fruit
Ook werd er een stop gemaakt bij het gemeentehuis in Maurik waar Martine de Bas, de nieuw-aangetreden wethouder van sport, een toespraakje hield. Erben Wennemars overhandigde de wethouder een eerste kistje vers fruit, in het kader van de introductie van wekelijks vers fruit op het gemeentehuis voor bezoekers en medewerkers. Onder leiding van een sportstudent werd er een beweegactiviteit gedaan om het belang van sporten en bewegen te onderstrepen en een stap te zetten richting een vitale gemeente.

Erben Wennemars en Joris Maier werden bij deze kick-off ondersteund door Buurtsportcoaches en een aantal studenten. De organisatie was in handen van Sportbureau Betuwe.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden