De lange rij van scootmobielen gaat op weg in de vlinderwijk van Passewaaij voor een zonnige tocht.
De lange rij van scootmobielen gaat op weg in de vlinderwijk van Passewaaij voor een zonnige tocht. Foto: Cees van Cuijlenburg

Flipje op wielen enthousiast over zonnige avondvierdaagse

Algemeen 269 keer gelezen

TIEL • Tussen de reguliere toertochten door heeft Flipje op wielen met succes deelgenomen aan de avondvierdaagse in Passewaaij. Een feestelijk evenement, werd alle dagen overgoten met stralende zonneschijn. In de scootmobielen genoten de deelnemers volop van de tochten over tien kilometer.

De start was steeds bij IKC Prins Maurits aan het Hooibeestje 2 in Tiel. Gedurende de ritten waren er talloze complimenten van belangstellenden langs de route, alsmede complimenten van de mensen op de controleposten. Flipje op wielen paste de snelheid aan, om in het zicht van de wandelaars te blijven. Deze ‘integratie’ verliep voorbeeldig.

De laatste dag kreeg een feestelijke afsluiting met een muzikale intocht via het winkelcentrum in Passewaaij naar de feesttent en de uitreiking van de medailles. Opnieuw was er veel bekijks en klonken woorden van waardering.

Op woensdag 22 juni wordt het programma van de toertochten hervat in de richting Ochten met als vertrekpunt hotel Van der Valk aan de Laan van Westroijen 10 in Tiel om 13.00 uur. De lengte bedraagt circa 22 kilometer, kosten voor deelname zijn vijf euro. Iedereen met een scootmobiel kan meedoen, er zijn geen lidmaatschapsverplichtingen. Er wordt gereden met een gemiddelde snelheid van tien kilometer per uur.

Verder in het seizoen staan toertochten gepland op 20 juli en 24 augustus, er wordt een cursus scootmobiel-rijden gegeven in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland op 16 september en tot slot van het seizoen is er een toertocht op 21 september.

De organisatie verzoekt iedereen om tijdig aanwezig te zijn. Er wordt gevraagd om de accu van de scootmobiel volledig op te laden en te zorgen voor het technisch in orde zijn van het voertuig. Ook is het verstandig om een pasje van de Regiotaxi of andere hulporganisatie mee te nemen in geval van pech onderweg. Wie mee wil rijden, kan dat laten weten via: Hans Mulders, De Schouw 2 in Tiel, telefoon 06-52837486 of e-mail: muldershm@gmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Meedoen aan de Betuwse Fietsvierdaagse? Laat meteen je tweewieler checken! Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Erichem wil snel woningen bouwen op 'aanjaaglocatie' Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Hoe houden we in Rivierenland de wolf buiten de deur? Nieuws 8 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden