Afbeelding
Foto: Aangeleverd

BiebTalk Karel Onwijn over Oekraïne

Algemeen 392 keer gelezen

TIEL • Tijdens de BiebTalk van woensdag 8  juni vertelt historicus drs. Karel Onwijn over het Oekraine, de cultuurhistorie en de oorlog.

In de nacht van 23 op 24 februari viel Rusland met zwaar materieel Oekraïne binnen. Het is de zoveelste poging in de recente geschiedenis om de Oekraïense bevolking met geweld in het Russische gareel te krijgen.

Oekraïne, dat letterlijk “aan de grens” betekent, kent een eigen taal, cultuur en geschiedenis waarin naast Russische ook Europese invloeden zichtbaar zijn. Veel van de huidige politieke en culturele tradities zijn hierop terug te leiden. Naast de geografische en cultuur-historische kennismaking met het land zal er uiteraard ook aandacht besteed worden aan de actuele ontwikkelingen.

Drs. Karel Onwijn is historicus, publicist en reisleider. Hij reist al sinds eind jaren 80 door de landen van de voormalige Sovjet-Unie en was er jarenlang correspondent voor de Nederlandse en Belgische pers. Verder geeft hij colleges en lezingen en schreef diverse boeken. Zie ook zijn website Het Zesde Continent.

Deze lezing is zowel fysiek in de bieb in Tiel als online via Zoom bij te wonen en wordt georganiseerd door Bibliotheek Rivierenland. De BiebTalk is op woensdag 8 juni. Aanvang: 20:00 uur. Kosten: 3,50 euro, 2,50 euro voor leden.

Over BiebTalks

Bibliotheek Rivierenland presenteert in 2022 maandelijks een ‘BiebTalk’. Online evenementen die men vanuit huis kunt bijwonen. Meer info: www.bibliotheekrivierenland.nl/biebtalks

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden