<p>• De aanmoedigingsprijs van de dag ging naar Jelmer van den Berg, de bijna 10-jarige hoornist.</p>

• De aanmoedigingsprijs van de dag ging naar Jelmer van den Berg, de bijna 10-jarige hoornist.

(Foto: aangeleverd)

Spannende dag voor leden Kunst en Vriendschap

  •   keer gelezen

MAURIK • Voor veel jeugdige maar ook minder jeugdige leden van muziekvereniging Kunst en Vriendschap was het zaterdag een spannende dag. Zij mochten namelijk soleren tijdens de solistenwedstrijd van de vereniging. In de rooms-katholieke kerk in Maurik speelden de muzikanten een solostuk voor een echte jury. 


Ondanks dat de muzikanten met alle concerten van de vereniging regelmatig op het podium staan, is een solostuk spelen toch erg spannend, zeker als je nog beginnend muzikant bent. Toch was de jury, die bestond uit dirigenten Arjan Gaasbeek en Paul van Gils, onder de druk en werden de optredens gewaardeerd met hoge cijfers. Vooral de muzikaliteit werd geroemd door de jury. 

Aanmoedigingsprijs
De aanmoedigingsprijs van de dag ging naar Jelmer van den Berg, de bijna 10-jarige hoornist. De solistenprijs werd gewonnen door klarinettiste Nathalie van Ewijk. Wel of geen prijs maakte de meeste muzikanten weinig uit, want de ervaring om te soleren is ze ook meer waard. En wellicht dat het volgend jaar nog drukker wordt op het podium. Kunst en Vriendschap geeft namelijk wekelijks zo’n tachtig kinderen van basisschool De Hoeksteen muziekles, waarbij de leerlingen ook zelf een instrument in bruikleen krijgen van de vereniging. Binnenkort zijn deze leerlingen al klaar voor hun eigen, eerste concert, in samenwerking met de vereniging. Zo wordt er hard gewerkt aan muziek educatie in de regio en wellicht dat er dus volgend jaar nog meer solerende jonge muzikanten aanwezig zijn.

Rob Zantinge
Redacteur
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten