• Viervleklibel in de Tichelgaten van Buren.
• Viervleklibel in de Tichelgaten van Buren. Foto: Pieta van het Hoofd

Wandeling in unieke Tichelgaten van Buren

Algemeen 654 keer gelezen

BUREN • IVN West-Betuwe organiseert op zaterdag 4 juni van 10.00 tot 12.00 uur een wandelexcursie in een uniek natuurgebied bij Buren: de Tichelgaten. Verschillende grondsoorten, helder water en beheer door Staatsbosbeheer zorgen voor bijzondere planten, insecten en andere dieren. Iedereen is welkom om mee te wandelen.

De Tichelgaten, bij mensen in en rond Buren beter bekend als De Put, ligt net buiten Buren. Het terrein is gevormd door afgraving van klei voor de productie van stenen. Daardoor is een kalkhoudende, zandige afzetting tevoorschijn gekomen. Samen met het kwelwater zorgt het voor een voedingsbodem voor speciale planten. Tijdens deze wandeling kunnen de deelnemers genieten van dit gebied, terwijl de IVN-natuurgidsen vertellen over het landschap, de planten, de insecten - zoals libellen en waterjuffers - en wat er verder te zien is.

Start bij toegangshek
De wandeling begint bij het toegangshek aan de Hennisdijk in Buren, schuin tegenover de begraafplaats. Daar is een kleine parkeerplaats. Route: rijd vanaf Buren richting Geldermalsen en ga voor bouwbedrijf Van Kessel rechts de Hennisdijk op. Na dit bedrijf is tegenover de begraafplaats de kleine parkeerplaats. Daar is de ingang naar natuurgebied Tichelgaten.

Aanmelden
Deelname is gratis. Wel even aanmelden via pietaton@outlook.com. Advies: lange broek en lange mouwen (tegen teken) en goede wandelschoenen. Eventueel een verrekijker of loep meenemen.


Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden