<p>Cursisten kunnen, met behulp van gipsmallen, gezichten van Neanderthalers maken en deze zelf met verf invullen.</p>

Cursisten kunnen, met behulp van gipsmallen, gezichten van Neanderthalers maken en deze zelf met verf invullen.

(Foto: aangeleverd)

Neanderthaler beschilderen op Oertijddagen

  •   keer gelezen

DREUMEL • Een nieuw initiatief van Natuurhistorisch Museum De Oersprong uit Waardenburg, de Oertijddagen, moet cursisten en belangstelling voor het museum in Waardenburg opleveren. De Oertijddagen vinden níet plaats in het museum zelf, maar in een van voor 1800 daterende T-boerderij aan de Waaldijk 40 in Dreumel. Zaterdag was de eerste Oertijddag, op zaterdag 21 mei vindt de tweede plaats.


“Er is in het kader van de Oertijddagen veel te doen”, zegt Harrie de Koning, bestuurslid en conservator van het Waardenburgse museum. “Jeroen Snelten, amateur Steentijd- archeoloog en experimenteel steenbewerker, leert de cursisten over de Neanderthaler. Hij vertelt onder meer over wie ze waren en wat er in de Steentijd gebeurde. Daarnaast zijn er verschillende modules voor jong en oud over bijvoorbeeld grotschilderingen en schelpenkettingen maken. En cursisten kunnen ook, met behulp van gipsmallen, gezichten van Neanderthalers maken en deze zelf met verf invullen.”

Gerestaureerde boerderij
“De workshops worden, in samenwerking met de eigenaar, op de deel van zijn mooie, gerestaureerde boerderij tussen 10.00 en 17.00 uur gegeven”, aldus De Koning. “Er is op dit gebied weinig te beleven, dus wij denken dat dit een origineel initiatief is in het thema Steentijd. Ontzettend interessant ook, met ‘s morgens een introductie over hoe de Neanderthaler zich verhoudt tot de moderne mens, de Homo sapiens. We verwachten dan ook een goede belangstelling.”

Info en inschrijven
Meer informatie en inschrijven voor de workshops: via het mailadres steentijdactiviteitenpret@gmail.com. Er is plek voor tien tot twaalf cursisten. Museumwebsite: www.museumdeoersprong.nl
Het museum is gevestigd aan de Waalbandijk 12 in Waardenburg. Het is op zondag van 11.00 tot 17.00 uur geopend én op afspraak.

Rob Zantinge
Redacteur
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten