<p>• Bij het ziekenhuis of de gemeente kunnen geen vluchtelingen worden aangemeld. &nbsp;</p>

• Bij het ziekenhuis of de gemeente kunnen geen vluchtelingen worden aangemeld.  

(Foto: 123RF.com)

Meer vluchtelingen naar Ziekenhuis Rivierenland

  •   keer gelezen

TIEL • Een tweede groep Oekraïense vluchtelingen is woensdag aangekomen in Ziekenhuis Rivierenland. Samen met de eerste groep worden er nu ruim zeventig mensen in deze gemeentelijke noodopvang-locatie opgevangen. Ook voor deze tweede groep hebben het ziekenhuis en de gemeente een leegstaande afdeling in een oud gebouwdeel van het ziekenhuis de afgelopen weken geschikt gemaakt als tijdelijke woonruimte. 


De vluchtelingen kunnen hier volledig zelfvoorzienend wonen. Zij krijgen ondersteuning van medewerkers van de gemeente, van vrijwilligers uit de Tielse samenleving en van het ziekenhuis. Net als bij de aankomst van de eerste groep benadrukken burgemeester Hans Beenakker en Marc Hendriks, voorzitter Raad van Bestuur ziekenhuis Rivierenland, dat het belangrijk is dat de nieuwe bewoners eerst en vooral rust mogen krijgen. Daarna onderzoekt de gemeente de mogelijkheden voor bijvoorbeeld onderwijs en werk. Het is belangrijk dat de vluchtelingen zo snel mogelijk hun weg leren vinden in onze samenleving. Als inwoners daarbij willen helpen, kunnen zij dat laten weten via matchpoint@mozaiekwelzijn.nl

Aanmelden vluchtelingen
Het aanmelden van vluchtelingen is alleen mogelijk via crisisnoodopvang van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Deze bepaalt welke vluchtelingen vanuit de diverse crisisnoodopvanglocaties in de gemeentelijke noodopvanglocaties worden ondergebracht. Bij het ziekenhuis of de gemeente kunnen geen vluchtelingen worden aangemeld. De gemeente staat klaar voor inwoners of ondernemers die vragen of zorgen hebben.

Info
Een antwoord op vragen staat mogelijk al op www.tiel.nl/oekraine. Bellen of mailen kan natuurlijk ook; telefoonnummer 0344 637 111 of via dit mailadres: oekraine@tiel.nl.

Rob Zantinge
Redacteur
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten