<p>• Bij de bassen en vooral bij de baritons van het Betuws Mannen Vocaal is nog plaats voor een mannenstem.</p>

• Bij de bassen en vooral bij de baritons van het Betuws Mannen Vocaal is nog plaats voor een mannenstem.

(Foto: aangeleverd)

Jubileumconcert door Betuws Mannen Vocaal

  •   keer gelezen

KERK-AVEZAATH • Het Betuws Mannen Vocaal viert op zaterdag 21 mei het tienjarig bestaan. Het jubileum wordt om 20.00 uur gevierd met een concert in de St. Lambertuskerk in Kerk-Avezaath.


Het Betuws Mannen Vocaal werd op 12 januari 2012 opgericht door een aantal ervaren zangers. De bedoeling van de heren was om een echt mannenvocaal van geoefende stemmen vorm te geven. Door de compacte samenstelling en het relatief beperkt aantal leden is iedere stem speciaal. Dit komt vooral tot uiting in het vierstemmige werk.

Breed repertoire
Het Betuws Mannen Vocaal zingt een breed repertoire van oude muziek, variërend van religieus tot modern in diverse talen. Het concert dat op zaterdag 21 mei plaatsvindt geeft een beeld van het repertoire uit de afgelopen tien jaar.
Het Betuws Mannen Vocaal is in de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot een enthousiaste en hechte groep zangers, die wekelijks op woensdagavond repeteren in basisschool De Dagobert in Tiel. Naast het zingen is er de ‘nazit’, waar lief en leed worden gedeeld.

Plaats voor mannenstem
Het Betuws Mannen Vocaal streeft naar een bezetting van zestien zangers. Bij de bassen en vooral bij de baritons is nog plaats voor een mannenstem. Mannen met al dan niet geoefende stemmen zijn welkom om op een repetitieavond de sfeer te komen proeven.
Aan het jubileumconcert werken mee: Violiste Jeanne Biessen en pianist Ben Middeldorp, die ook de Romance Nummer 2 van Robert Schumann ten gehore brengt. Het concert staat onder de bezielende leiding van dirigent Janine Waardenburg. Vanaf 19.30 uur staat de deur van de kerk open.

Proosten
De entreeprijs is 10 euro, inclusief consumptie, zodat het Betuws Mannen Vocaal aan het eind van het concert met de bezoekers kan proosten op het jubileum.

Rob Zantinge
Redacteur
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten