Foto: Aangeleverd

Benefietconcert voor Oekraïne

  •   keer gelezen

TIEL  • Zes koren treden op 9 juni vanaf 20.00 uur in de St. Maartenskerk. De entree is gratis, een royale gift wordt op prijs gesteld. De opbrengst komt geheel ten goede aan de hulp voor de Oekraïense mensen in Tiel.


De zes koren die op 9 juni vanaf 20.00 uur in de St. Maartenskerk optreden, verzorgen een prachtig programma. Elk koor zingt een paar stukken uit hun eigen repertoire. Dit gratis concert wordt omlijst door een muziekstuk waarbij Ben Middeldorp op het orgel en Nico Gerhards op de saxofoon soleren. Tot slot zingen alle koren samen het Gebed voor Oekraïne, ‘Prayer for Ukraine’ in het Oekraïens.De Werkgroep Oekraïne Tiel voor de mensen die alles in hun land met veel verdriet achter moesten laten, helpt mee om de opbrengst van dit unieke concert aan hun behoefte te laten besteden.

De voorzitter van ProCanTi, Gerda Jongeboer, nam enkele weken geleden het initiatief om “iets speciaals” te doen voor de Oekraïense mensen die in de Tielse gemeente zijn opgevangen. Jongeboer nam contact op met de voorzitters van de Tielse koren. Zij werd hierbij enthousiast geholpen door Ben Middeldorp.J anine Waardenburg, dirigente van twee koren die meezingen en zelf zanger bij een van de andere koren heeft ook een grote verbindende taak op zich genomen. Niet alle Tielse koren zingen mee, omdat veel zangers op vakantie zijn.

Diana Kervel
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten