Foto: archief

Gratis deelnemen aan jubilerend Kindercorso

  •   keer gelezen

TIEL  • Deelname aan de 20e editie van het Kindercorso zal dit jaar gratis zijn. De organisatie wil het jubileumjaar aangrijpen om de drempel voor de jeugd te verlagen. “Het thema is ‘feest!’ en iedereen die hieraan wil bijdragen, moet dat kunnen doen!’


Het Kindercorso maakt sinds 2001 deel uit van de stoet van jeugd- en grote wagens en is niet meer weg te denken uit het evenement. Het Kindercorso is bedoeld voor alle basisschoolleerlingen om op spelende wijze kennis te maken met deze traditie. Bij eerdere edities werd een kleine vergoeding gevraagd voor het gebruik van materialen zoals piepschuim, lijm en niet te vergeten groente, fruit en zaden. Dit jaar vervallen de inschrijfkosten en zal het gratis zijn om deel te nemen. “Hoe meer kinderen het feest met ons meevieren, hoe beter!”, zegt Martijn van Eck, woordvoerder van het Fruitcorso. Stichting 4-Stromenland nodigt alle (basisschool)kinderen van de regio uit om met hun eigen creatie het jubileumfeest mee te vieren. “Het is wel gratis, maar je doet het zeker niet voor niks!” grapt Van Eck.

De kinderen mogen, al of niet met hulp van ouders, opa, oma of tante, zelf hun creaties bedenken en bouwen. Alles wat zelf voortbewogen kan worden, mag worden gebruikt zoals een step, fiets, skelter of bolderwagen. Het is ook mogelijk met een groepje deel te nemen. Bijvoorbeeld met kinderen uit de straat, sportclub, school of familie. Sinds het ontstaan zorgde het Kindercorso voor jonge aanwas bij de verschillende clubs en leggersgroepen. 

Tijdens de ophaaldagen kunnen de deelnemers materialen komen ophalen waarna op woensdag 14 september, tijdens de Kindercorso plakdag, de creatie met verse producten kan worden afgerond. Op zaterdag 17 september rollen de Kindercorso-creaties mee tijdens de eerste ronde van de middagoptocht. Voor het eind van de maand kan iedereen zich opgeven via fruitcorso.nl/kindercorso.

Het Kindercorso is onderdeel van de Betuwse Oogstweek. Door het groeien van het eventaanbod tijdens deze feestelijke week vol activiteiten liggen er meer werkzaamheden bij Stichting 4-Stromenland. Hierdoor zoekt de stichting per direct vrijwilligers die op één of andere manier willen ondersteunen bij de organisatie of realisatie van alle (sub)evenementen. Van Eck: “Van organisatiekracht tot hekkensjouwers, iedereen is van harte welkom bij onze corsofamilie. Past dit bij jou? Geef je op via info@fruitcorso.nl”.

Diana Kervel
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten