• Thymen Arensman
• Thymen Arensman Foto: DSM team
update

Thymen Arensman tiende tijdens individuele tijdrit in de Giro

Algemeen 234 keer gelezen

BOEDAPEST • DSM-renner Thymen Arensman is zaterdagmiddag in de Hongaarse hoofdstad Boedapest tiende geworden tijdens de individuele tijdrit van de Giro d’Italia. Het 22-jarige talent uit Beesd was op het pittige parcours van 9,2 kilometer uiteindelijk 18 seconde langzamer dan winnaar Simon Yates: 12.08 om 11.50

Arensman finishte slechts een seconde achter Wilco Kelderman en dertien seconde achter tijdritspecialist Tom Dumoulin. . Mathieu van der Poel werd twee achter winnaar Yates, maar behoudt wel de roze leiderstrui. 

Thymen Arensman (22) gaf voor de microfoon van Eurosport aan dat hij toch een tikkeltje teleurgesteld was. Hij hoopt pas te vlammen in de derde week, als de zware bergritten op het programma staan.  Arensman zal daar zijn kopman Romain Bardet bijstaan. Bardet is grote kanshebber voor de eindoverwinning. 

Arensman kende een uitstekend voorseizoen. Hij eindigde als zesde tijdens de Tirreno-Adriatico van 2022 en werd in die etappekoers tweede in het jongerenklassement. Maar hij reed zich daarnaast vooral in de kijker tijdens de Tour of The Alps, waar hij zijn kopman Bardet aan de zege hielp en zelf winnaar werd van het jongerenklassement. 

Oscar Riesebeek (29) van de Alpecin-Fenix-formatie uit Tiel werd zaterdag tijdens de tijdrit 63e, 43 seconde achter de winnaar.  Riesebeek hoopt de Nederlandse alleskunner Mathieu van der Poel aan een topklassering te helpen. Het voorseizoen voor Oscar Riesebeek viel in het water vanwege corona. Maar de laatste weken heeft hij toch weer heel goed kunnen trainen. 

De eerste etappe van de Giro d’Italia van Boedepest naar Visegrád werd vrijdag gewonnen door Mathieu van der Poel.

I

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden