Afbeelding
Foto: Aangeleverd
ingezonden mededeling

Wat zijn circulaire kantoormeubelen?

Algemeen 169 keer gelezen

Wanneer je een nieuw kantoor in te richten hebt, houd je natuurlijk graag rekening met de duurzaamheid van de meubelen die je erin plaatst. Op die manier maak je je nieuwe kantoor niet alleen mooi, stijlvol en ergonomisch, maar zorg je er ook voor dat je bijdraagt aan een milieuvriendelijke wereld en werkomgeving. 

Een manier waarop je dat kunt doen is door het aanschaffen van circulaire kantoormeubelen. Die dragen bij aan het samenstellen van de ideale werkplek. Maar wat zijn circulaire kantoormeubelen precies, en waar moet je op letten bij de aanschaf van deze meubelen? In dit artikel vertellen we je er alles over. 

Wat is circulair?
De term circulaire kantoormeubelen doet denken aan de circulaire economie. Het volgt dan ook hetzelfde principe. Circulaire kantoormeubelen worden (deels) gemaakt van gerecyclede materialen, zijn refurbished of juist volledig gemaakt van materialen die na gebruik gemakkelijk weer gerecycled kunnen worden. Op die manier bieden ze een antwoord aan de toenemende schaarste aan grondstoffen. Er hoeven minder nieuwe materialen en grondstoffen te worden gebruikt bij de productie van de meubelen, waardoor ze een minder grote impact hebben op het milieu.

Kies voor circulair en ergonomisch
Natuurlijk is niet alleen de duurzaamheid van de meubelen belangrijk, maar wil je ook kiezen voor kantoormeubilair dat de juiste ondersteuning biedt. Het is van groot belang dat de kantoormeubelen die je werknemers gebruiken ergonomisch zijn. Op die manier ga je niet alleen duurzaam om met het milieu, maar ook met je medewerkers. Ergonomische meubelen zorgen er namelijk voor dat zij niet snel last zullen krijgen van lichamelijke klachten zoals rugpijn, nekpijn en RSI. Zo kun je bureaustoelen kopen van Vitra en Herman Miller, die volledig naar de gebruiker aan te passen zijn. Dat zorgt ervoor dat vrijwel iedereen van de meubelen gebruik kan maken. De onderdelen van de Herman Miller Aeron zijn bijvoorbeeld 94% recyclebaar, waardoor de grondstoffen na gebruik een nieuw leven kunnen krijgen.

Schakel een projectinrichter in
Het inrichten van een kantoor is een behoorlijke klus, waarbij je met veel verschillende dingen rekening moet houden. Je moet naast de duurzaamheid en kwaliteit van de meubelen ook letten op de implementatie van de huisstijl, de akoestiek in het kantoor en de verschillende soorten werkplekken die je medewerkers nodig hebben. Een projectinrichter kan je daarbij helpen. Zo’n expert heeft veel ervaring met het inrichten van werkruimtes en kantoren, waardoor ze ook voor jouw bedrijf maatwerk kunnen leveren. Op die manier wordt aan alles gedacht en is je nieuwe kantoor klaar voor de toekomst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden