<p>Zoelen heeft gemiddeld meer groen beplante gebieden.</p>

Zoelen heeft gemiddeld meer groen beplante gebieden.

(Foto: Rob Zantinge)

Brons voor Zoelen bij wedstrijd ‘groenste dorp van Nederland’

  •   keer gelezen

ZOELEN • De uitslag van de Groene Stad Challenge 2021 is bekend. Ruim honderd gemeenten, waaronder de gemeente Buren, deden mee aan deze uitdaging. De Groene Stad Challenge onderzocht in vijftig steden en 384 dorpen de kwaliteit en hoeveelheid groen binnen de bebouwde kom. Zoelen werd derde, want het dorp scoorde op verschillende punten goed. Zo heeft Zoelen gemiddeld meer gebieden beplant met bomen, gras en struiken dan andere dorpen in Nederland. 


Door klimaatverandering wisselen langere regenbuien en periodes van droogte elkaar af. Dit heeft gevolgen voor onze gezondheid en woonomgeving. Met deelname aan de Groene Stad Challenge leveren gemeenten een bijdrage aan een groene, aantrekkelijke, gezonde en klimaatbestendige omgeving. Door het onderzoeken van verschillende data, satellietbeelden en luchtfoto’s bepaalden NL Greenlabel, Husqvarna en Sweco de winnaars van deze wedstrijd. 

Prijsuitreiking
Pieter Neven, wethouder duurzaamheid, neemt komende vrijdag in Zoelen de prijs in ontvangst. Hij is blij met de bronzen award. “Met meer groen in onze wijken kunnen we beter tegen droogte, hitte en wateroverlast”, zegt hij. “Bovendien zijn groene steden en dorpen fijn om in te wonen en te werken. Zoelen is een voorbeeld voor de andere plaatsen in onze gemeente. En misschien ook wel voor de rest van het land. Ik zie er naar uit om in Zoelen de award in ontvangst te nemen.”

Ranglijst
De volledige ranglijst van deelnemende gemeentes, dorpen en steden staat op www.hugsi.green/groenestadchallenge. Meer informatie over de Groene Stad Challenge is te vinden op www.groenestadchallenge.nl.

Rob Zantinge
Redacteur
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten