<p>Het gaat erom van het gebied te genieten en alle zintuigen open te houden.</p>

Het gaat erom van het gebied te genieten en alle zintuigen open te houden.

(Foto: aangeleverd)

Struintocht door natuur van Dreumelse waard

  •   keer gelezen

WAMEL • Op woensdag 9 februari om 11.00 uur start de maandelijkse struintocht vanaf de veerpont Tiel Wamel, aan de Wamelse kant. Deelnemers zijn van harte welkom om mee te lopen door het mooie natuurgebied van de Dreumelse waard. Daar is veel natuur, het is zeer afwisselend, er ligt nergens asfalt, er zijn veel vogels en er wordt drie tot vier uur buiten gewandeld. Lekker gezond.


Het is geen prestatietocht, maar een beleveniswandeling. Het gaat erom van het gebied te genieten en alle zintuigen open te houden; ‘Wat hoor, zie, ruik, proef en voel ik?’ Een ieder dient zijn eigen lunch mee te nemen én iets om op te zitten. Daarnaast is goed schoeisel nodig, evenals - afhankelijk van het weer - regenkleding.

Geen hoog water
Tijdens de laatste wandeling, in januari, was de grond - vanwege het hoge water - nogal nat en glibberig. Nu is de waterstand drastisch gedaald, maar de grond kan toch nat zijn. Wandelcoach Ton Lammers verwacht geen erg hoog water meer, binnen nu en twee weken. “Maar ja, de Rijn is een regenrivier en wat er in Duitsland en Zwitserland valt, moet toch naar onze delta. Dus volg de berichten hierover”, aldus Lammers.
Deelnemers kunnen het beste proberen in Tiel de pont van 10.40 uur te nemen naar Wamel. Op de pont is een mondkapje verplicht.

Mondkapje
Ton Lamers vraagt een vrijwillige bijdrage tussen de 2,50 en maximaal 5 euro. Kinderen tot 16 jaar mogen gratis mee. Opgave via de mail: ton.lammers@gmail.com of telefoonnummer 06 405 85 920.

Rob Zantinge
Redacteur
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten