<p>Micha&euml;l was vroeger alcoholist, maar in 2011 gooide hij zijn leven over een andere boeg. &nbsp;</p>

Michaël was vroeger alcoholist, maar in 2011 gooide hij zijn leven over een andere boeg.  

(Foto: nl.133rf.com)

BiebTalk online met tien inspirerende sprekers

  •   keer gelezen

tiel • Bibliotheek Rivierenland presenteert dit jaar iedere maand, juli en augustus uitgezonderd, een BiebTalk met tien inspirerende sprekers over even zoveel thema’s. Het zijn volledige online-evenementen, die thuis bij zijn te wonen. Komende donderdag bijt Michaël Niclaus het spits af.


Michaël was vroeger alcoholist, maar in 2011 gooide hij zijn leven over een andere boeg. Hij nam afscheid van alcohol. Nu ondersteunt hij mensen die willen stoppen of minderen met alcohol en geeft hij hier lezingen over. Zijn boodschap is: ga bewuster om met alcohol en het leven. Hij schreef ook het boek ‘Succesvol minderen of stoppen met alcohol’.
Tijdens deze BiebTalk is ‘stoppen met drinken’ een rode draad. Zo wordt er aandacht besteed aan de redenen waarom we drinken, onze drinkcultuur en alcohol in het dagelijks leven. Maar zeker ook over het kiezen van je eigen pad en trouw zijn aan jezelf. Er is ook voldoende ruimte om vragen te stellen.
Deze BiebTalk is voor iedereen die meer wil weten over leven met een alcoholprobleem en de weg naar herstel. Sta je weleens stil bij je eigen alcoholgebruik of heb je ooit overwogen om te minderen of te stoppen? Dan is deze BiebTalk echt iets voor jou!
Eva Rovers schuift, in het licht van de komende gemeenteraadsverkiezingen, op 17 februari aan voor een frisse blik op democratie. Op 10 maart wordt de maître van ‘First Dates’, Sergio Vyent verwelkomd voor een mooie avond over de liefde. En dan vooral over ‘De eerste liefde’, het centrale thema tijdens de boekenweek. Op 20 september is de beurt aan Dick Schwaab voor een duik in ons brein. Voor de rest van het jaar is de bibliotheek nog in gesprek met andere sprekers.
Aanmelden voor de BiebTalks kan via www.biblotheekrivierenland.nl/agenda. Een kaartje kost 7,50 euro; leden betalen 5 euro.

Rob Zantinge
Redacteur
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten