<p>Bezoekers kunnen ook een concert van het duo verwachten. </p>

Bezoekers kunnen ook een concert van het duo verwachten.

(Foto: aangeleverd)

Duo Sweegers en Van Andel presenteert CD met concert

  •   keer gelezen

ECK EN WIEL • Het duo Sweegers en Van Andel, bestaande uit de Maurikse klarinettist Jooske van Andel en de Tilburgse harpiste Michelle Sweegers, brengt haar debuutalbum ‘Movement’ uit. De CD wordt op zondag 30 januari om 10.30 uur gepresenteerd in De Heerlijkheid in Eck en Wiel. Bezoekers kunnen dan ook een concert van het duo verwachten.

Sinds 2012 vormen harpiste Michelle Sweegers en klarinettiste Jooske van Andel een vast duo. Het werd opgericht toen zij samen aan de Academie Muzikaal Talent in Utrecht studeerden. Ze kregen daar hun eerste lessen in kamermuziek en kwamen er al snel achter dat ze, behalve een muzikale, ook een vriendschappelijke klik hebben. Ze voelen elkaar feilloos aan. Hun vriendschap en plezier met elkaar werkt dan ook erg aanstekelijk op het podium.


In de prijzen
Michelle en Jooske zijn als duo in de prijzen gevallen bij onder andere het Prinses Christina Concours, Kamermuziekfestival te Hoorn, Music & Stars Awards en kamermuziekconcours Gelre. Op jonge leeftijd mochten ze samen al in Schagen optreden op het Slotgrachtconcert en ze zijn ook uitgenodigd door Radio 4. De combinatie van klarinet en harp brengt een unieke en warme klank teweeg. Samen verkennen Michelle en Jooske zoveel mogelijk repertoire. Ook het arrangeren voor hun instrumenten doen zij vaak zelf.

De CD is vanaf 30 januari te verkrijgen via www.jooskevanandel.nl en www.michellesweegers.nl


Rob Zantinge
Redacteur
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten