<p>Natuurlijk is ook de catering tijdens het festival dik voor elkaar. Van links naar rechts: Jan, ezel Chris en Rina.</p>

Natuurlijk is ook de catering tijdens het festival dik voor elkaar. Van links naar rechts: Jan, ezel Chris en Rina.

(Foto: Rob Zantinge)

‘Heroes of Rock and Blues’ aan de Waal in Tiel

  •   keer gelezen

TIEL • Reclameheld Flipje krijgt op zaterdag 30 april flink wat concurrentie van andere helden: Heroes of Rock and Blues. Dit gloednieuwe festival op de Waalkade wordt op touw gezet door de organisatoren van het Tielse festival Rock & Blues Tussen de Dijken en Zeeltje Rock!, een festival in Deest. Zij kwamen op elkaars festivals, kregen een band en bespraken ‘t idee om samen iets te organiseren. Een bijzondere samenwerking van muziekvrienden dus.


Op het festival nabij de haven spelen uitsluitend tribute-bands. En díe zijn enorm populair. Er is sinds kort zelfs een tv-programma waarin dit soort bands het tegen elkaar opneemt. In Tiel laat de Marcel Scherpenzeel Band de Ierse gitaarheld Rory Gallagher herleven, de Rumbones doen de Ramones, AC in DC speelt AC/DC, Golden Earring komt voor rekening van Bloody Buccaneers, Status Quo (Forever) beklimt het podium en Brother Wolf staat garant voor de muziek en uitstraling van The Cult.

In kannen en kruiken
Volgens mede-organisator Jan Koster en zijn echtgenote Rina is het festival, op het indienen van een veiligheidsplan na, al helemaal in kannen en kruiken. “Er komen hekken om het terrein heen, er zijn verkeersregelaars, er is parkeerruimte en het publiek komt vanuit de stad binnen”, vertelt Jan, terwijl hij een situatieschets laat zien. Naast een podium van 48 vierkante meter komen er op het verharde gedeelte van de Waalkade picknicktafels, statafels, een sanitairwagen, tappen en een cateringpleintje. De initiatiefnemers hebben ervaring met het organiseren van een festival in coronatijd, want Rock tussen de Dijken ging afgelopen augustus ‘gewoon’ door. “Met honderdvijftig picknicktafels en duizend man”, lacht Jan.

‘Ze zitten te springen’
Er zijn volgens hem inmiddels zo’n zevenhonderd kaarten verkocht. “Ze zitten allemaal te springen”, verklaart hij het succes van de kaartverkoop. “Het wordt door Corona nog wel even afwachten of het zitten of staan wordt.”
Toegangsbewijzen kunnen nog altijd worden besteld. Voor de vroege vogels kosten ze tot 1 februari 19,50 euro (+ 0,49 euro reserveringskosten) en daarna 22,50 euro. Op de dag zelf, aan de kassa betalen bezoekers 27 euro. Voorverkoop: ticketstussendedijken.nl
Het festival staat overigens los van de festivalletjes die al jaren door de muzikale vrienden op touw worden gezet. Ook die gaan, als het aan Jan en Rina Koster ligt, komende zomer gewoon door.

Rob Zantinge

Rob Zantinge
Redacteur
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten