Foto: Aangeleverd

Camilla uit Italië zoekt een thuis in Tiel of omgeving

  •   keer gelezen

TIEL • Deze januari maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. 


Zo ook Camilla uit Italië die haar Nederlandse droomjaar zal doorbrengen in Tiel of omgeving. Voor haar zoekt uitwisselingsorganisatie Travel Active nog een enthousiast gastgezin die haar een warm thuis kan bieden tot de zomervakantie 2022. 

Uitwisseling naar Nederland

Camilla doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan. Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. 

Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt! Zeker in tijden waarin wij minder kunnen reizen, biedt een cultureel uitwisselingsprogramma een unieke kans om toch andere culturen, tradities en talen te ontdekken. 

Wie is Camilla?

De 17-jarige Camilla uit Italië is een creatieve en muzikale meid. Ze speelt al negen jaar piano en zingt vaak, samen met haar vrienden maakt ze graag muziek. Daarnaast houdt Camilla van tekenen en schilderen. Ook luistert ze veel naar muziek en is ze al begonnen met Nederlandse muziek luisteren, haar favoriete Nederlandse zanger is Froukje. “Ik probeer graag nieuwe gerechten en kan niet wachten om de Nederlandse keuken te ontdekken, ook wil ik graag Italiaanse gerechten voor jullie maken!”

Ervaringen

Camilla volgt een groep avonturiers op die al in Nederland hun horizon hebben verbreed. Zoals Camilla uit Brazilië en Willa uit de Verenigde Staten. Zij hebben hun High School Holland-jaar inmiddels afgerond en hebben het hier erg naar hun zin gehad. “Ik geniet enorm van mijn uitwisseling in Nederland en dat komt mede dankzij mijn gastfamilie. Wij doen samen veel leuke dingen en ik heb het gevoel alsof ik deel uitmaak van hun gezin,” zegt Camilla. 

De Amerikaanse Willa vertelt dat het verblijven bij een gastgezin een bijzondere en unieke ervaring is. “Ik maak het echte Nederlandse leven van dichtbij mee. Van het koken tot de gezellige vrijdagavonden op de bank. Tegelijkertijd leert mijn gastgezin ook veel over mijn cultuur en gewoontes. Het is dus een echte uitwisseling.”

Leer Camilla beter kennen! Bekijk haar profiel op de website van Travel Active: www.travelactive.nl/camilla-uit-italie/

Christine Kieviet
Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten