<p>Auto’s reden over het erf en door de stal van de boerderij.</p>

Auto’s reden over het erf en door de stal van de boerderij.

(Foto: Betuws Blonde Vlees)

Drukke hamburger drive-in bij Betuwse Blonde Vlees

  •   keer gelezen

maurik • Voor de tweede keer werd zaterdag op het bedrijf Betuwse Blonde Vlees van de familie Gerritsen in Maurik een hamburger drive-in gehouden. Auto’s reden over het erf en door de stal van de boerderij, waar zoogkoeien van het Franse ras Blonde d’Aquitaine worden gehouden.


De tour over het erf werd begeleid door een film op YouTube, waar van alles over de boerderij en de dieren werd verteld. Halverwege de tour konden klanten hun bestelling doen en bij het uitrijden van de stal kregen zij hun eten mee. Vervolgens kon het in de auto of thuis worden opgegeten. Nieuw dit jaar was dat er, naast de broodjes met de Betuwse Blonde Burgers, volgens huisrecept ook een compleet menu - aangevuld met friet van de akkerbouwer en appelsap van een fruitteler uit de Betuwe - verkrijgbaar was. De route werd buiten opgefleurd met tractoren die waren opgefleurd met kerstverlichting.

Wachttijd
Door de grote toeloop en dus het succes liep de wachttijd wat op. Vanaf vier uur ‘s middags was er een constante rij auto’s en om half tien waren meer dan tweehonderd auto’s door de stal gereden. De inzittenden hadden samen ruimt zevenhonderd broodjes blonde burger verorberd, met en zonder menu.

Rob Zantinge
Redacteur
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten