<p>Op het illegale feest waren voornamelijk Fransen, Belgen en Polen aanwezig.</p>

Op het illegale feest waren voornamelijk Fransen, Belgen en Polen aanwezig.

Illegaal feest in Rijswijk door ME beëindigd

  •   keer gelezen

LAATSTE UPDATE


RIJSWIJK • Een illegaal feest vond in de nieuwjaarsnacht plaats op het terrein van de voormalige steenfabriek Roodvoet in Rijswijk. Het feest werd op nieuwjaarsdag ‘s middags door de Mobiele Eenheid (ME) beëindigd. Drie mensen zijn aangehouden.

In een grote, donkere loods werd een techno rave feest gehouden, dat door honderden mensen werd bezocht. Er waren hoofdzakelijk Fransen, Belgen en Polen aanwezig. Op het terrein en op de dijk waren lange rijen campers en personenauto’s te zien, die af en aan reden. Voor zover bekend was de politie met een aantal voertuigen op de dijk aanwezig, maar greep niet in.

Onveilig
Rond de jaarwisseling kwamen de eerste meldingen over het feest binnen. Volgens de gemeente Buren, waar Rijswijk toe behoort, is ‘om meerdere redenen vannacht niet onmiddellijk ingegrepen. Het terrein van de oude steenfabriek is onveilig. Het is moeilijk te bereiken, de toegangswegen zijn lastig begaanbaar. Er is veel water in de omgeving en het was er erg donker. Bovendien was er op meerdere plekken in de hele regio politie-inzet nodig. Daarom kon de politie vannacht niet vroegtijdig ingrijpen.

Niet gepast
Burgemeester Josan Meijers: “Dit is een illegaal feest, het is dus verboden. Bovendien is het niet gepast in de coronacrisis.”

Rob Zantinge
Redacteur
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier