Overal in het land worden schrijfacties georganiseerd, zo ook in Tiel, in de bibliotheek in Zinder.
Overal in het land worden schrijfacties georganiseerd, zo ook in Tiel, in de bibliotheek in Zinder. Foto: stock

Schrijfactie Amnesty International in Zinder

Algemeen 137 keer gelezen

TIEL • 10 december is de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Amnesty International streeft naar een rechtvaardige wereld, waarin iedereen gelijke mensenrechten heeft en in vrijheid kan leven. Amnesty International is een onafhankelijke organisatie die opkomt voor mensen die vervolgd worden vanwege hun overtuiging, geloof of geaardheid.

Overal in het land worden schrijfacties georganiseerd, zo ook in Tiel, in de bibliotheek in Zinder. Op vrijdag 10 december zitten er in de hal van 10.00 tot 17.00 uur vrijwilligers klaar om mensen uit te nodigen een brief of kaart te schrijven. Een kaart stuur je naar een gevangene ergens in de wereld, een brief schrijf je aan een regering om aandacht te vragen voor iemand die onterecht gevangen zit.

Voorbeeldbrieven
Er zijn voorbeeldkaarten en -brieven beschikbaar. Ook zijn er blanco kaarten die kinderen kunnen versieren. De bibliotheek zorgt voor het versturen van de post. Er staat een collectebus voor een vrijwilliger bijdrage aan de onkosten.

Voor wie liever thuis schrijft, zijn er pakketjes beschikbaar om mee te nemen. Deze blijven tot Kerst liggen in de bibliotheek op de speciale mensenrechtentafel.

Info
Meer informatie: www.bibliotheekrivierenland.nl/agenda

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden