<p>'Het Jansen vaccin' is verplaatst naar mei 2022.</p>

'Het Jansen vaccin' is verplaatst naar mei 2022.

(Foto: Tom Cornelissen)

‘Voorstellingen naar overdag verplaatsen zou geen goed signaal zijn’

  •   keer gelezen

TIEL • Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof en cultuurcentrum Zinder gaan avondvoorstellingen niet verplaatsen. Dat laat directeur Ruud van Zuilen desgevraagd weten. “De voorstellingen gaan níet naar overdag”, zegt hij zeer beslist. “Dat zou ook heel gek zijn, maatschappelijk gezien. Je geeft daarmee geen goed signaal af. Nee, we gaan niet de randen van de regels opzoeken.”


“We moeten nu drie weken lang om vijf uur ‘s middags dicht. Daardoor worden alle avondvoorstellingen afgelast”, zegt Van Zuilen. “Tot en met 19 december hebben we alles geannuleerd. Dat zijn de harde feiten.” Behalve dat hij de voorstellingen niet wíl verplaatsen, speelt ook de anderhalve meter regel een rol. “Daardoor kunnen bijvoorbeeld bij een voorstelling van Tineke Schouten, waar normaal zes- of zevenhonderd mensen in de zaal zitten, er nu slechts zo’n tweehonderd terecht. Dan gaat ze echt niet komen. En verder; we zijn onderdeel van de gemeente Tiel, dus volgen we ook het beleid van de gemeente.”

Voorstellingen overdag
Voorstellingen die al voor overdag gepland stónden, zoals de ochtendfilm ‘Spencer’ - op dinsdag 7 december - en de middagvoorstelling ‘De Verrukkelijke Kinderbakshow’ van De Grote Haay, op zaterdag 11 december, gaan volgens Van Zuilen gewoon door.
Dat gold niet voor de voorstelling van cabaretier Dolf Jansen, vorige week woensdag. “Die is verplaatst naar mei 2022”, aldus Van Zuilen. “Zijn voorstelling was een oudejaarsconference, ‘Het Jansen vaccin’, maar daar geef hij straks - een andere twist aan.”
Het publiek is van de annuleringen op de hoogte gebracht. Ook staan er mededelingen op de websites van Zinder en de Agnietenhof.
Directeur Van Zuilen wil eigenlijk niet veel zeggen over hoe hij over deze vervelende periode denkt. “De discussie is maatschappelijk gezien al zó gepolariseerd; voor je het weet heb je niet heel aardige dingen op social-media staan. De praktijk is wel dat een grote meerderheid de maatregelen begrijpt.”

ZZP’ers
Ook voor medewerkers en freelancers heeft het coronabeleid nare gevolgen. “Een aantal mensen heeft minder werk en dat is met name voor de ZZP’ers vervelend”, aldus Van Zuilen. “We werken veel met mensen die niet in vaste dienst zijn en dat is maatschappelijk gezien best een probleem.”

Rob Zantinge

Rob Zantinge
Redacteur
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier