<p>Wethouder Marcel Melissen (rechts) speelt tijdens de opening van Talenthouse Tiel een spelletje met Johan Andr&eacute;e, directeur-bestuurder van Moza&iuml;ek.</p>

Wethouder Marcel Melissen (rechts) speelt tijdens de opening van Talenthouse Tiel een spelletje met Johan Andrée, directeur-bestuurder van Mozaïek.

(Foto: Rob Zantinge)

Deel VVD-fractie Tiel verder als Lokaal Liberaal Tiel

  •   keer gelezen

TIEL • Marcel Melissen, Ans Duquesnoy, Elisa Derksen en Erik Rhebergen hebben besloten hun lidmaatschap van de VVD op te zeggen. Dat deden zij zaterdag. De vier hebben de overige fractieleden en het hoofdbestuur maandag over hun besluit ingelicht. Het kwartet gaat door in een nieuwe partij: Lokaal Liberaal Tiel.


Burgemeester Hans Beenakker (VVD) en de overige wethouders hebben kennis genomen van het besluit en reageren als volgt: “De gemeenteraad heeft de wethouders benoemd. Voor het college staat de positie van wethouder Melissen niet ter discussie. We werken prettig en constructief samen aan onze belangrijkste opgave: het besturen van onze gemeente Tiel.”

Onwerkbare situatie
Volgens Melissen, Duquesnoy, Derksen en Rhebergen is hun besluit na lang beraad genomen. “De afgelopen tijd is een onwerkbare situatie ontstaan in de fractie en wij hebben er geen vertrouwen in dat dit goed gaat komen”, aldus hun verklaring. “Naast de stroeve samenwerking kunnen wij kunnen ons niet vinden in de manier waarop met regels en mensen wordt omgegaan. De interne processen die in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen worden doorlopen, zijn in onze beleving niet integer en niet transparant. Wij nemen hier afstand van en vertegenwoordigen niet langer de VVD.”

Ook Henk Helderton, Martijn Vink en Carmen Vukman trekken zich terug van de kandidatenlijst van de VVD Tiel voor de gemeenteraadsverkiezingen. 

Toekomstplannen
“Wij zetten ons voort bij de nieuwe lokale politieke partij Lokaal Liberaal Tiel”, aldus de ex-VVD’ers. “De partij staat voor het nemen van verantwoordelijkheid, de gelijkwaardigheid van mensen en een open bestuurscultuur. Op dit moment gaan wij met een team aan de slag om Lokaal Liberaal Tiel verder vorm te geven én te werken aan de toekomstplannen.”

Rob Zantinge
Redacteur
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier