<p>Het college staat positief tegenover de bouw van de woningen.</p>

Het college staat positief tegenover de bouw van de woningen.

(Foto: stock)

Start bouw woningen Het Binnen waarschijnlijk komende zomer

  •   keer gelezen

MAURIK/LIENDEN • Het college van de gemeente Buren stemde afgelopen zomer in met Het Binnen, een bouwplan voor 24 woningen in Lienden. De initiatiefnemers zijn de heer W. van Blijderveen en de familie Van Olderen. Vrijdag ondertekenden Van Blijderveen en wethouder André van den Hurk de grondexploitatieovereenkomst.


Het aangepaste plan voor Het Binnen bestaat uit 24 woningen. Het gaat om zeven goedkope koopwoningen met een maximale prijs van 185.000 euro; tien twee-onder-een-kapwoningen en nog eens zeven vrijstaande woningen. De woningen komen tussen Het Binnen en de Burgemeester Voslaan, ter hoogte van de Laan van Nieuw Meerten.

Afspraken vastleggen
Het college staat positief tegenover de bouw van de woningen. Uit onderzoek blijkt dat het plan haalbaar is. Via een overeenkomst zijn afspraken over de planning, het bouw- en woonrijp maken en de kosten uitgewerkt. Met de ondertekening hiervan is er weer een stap gezet in het nieuwbouwplan.
“Dit is een project waar we al een tijd mee bezig zijn”, vertelt wethouder Ruimtelijke Ontwikkelingen André van den Hurk. “Ik heb meerdere gesprekken gevoerd met de initiatiefnemers en er zijn heldere afspraken gemaakt. Vrijdag heb ik namens het college de overeenkomst ondertekend. Als alles goed gaat, heeft Lienden er straks 24 prachtige woningen bij.”

Keuze van de gemeenteraad
De initiatiefnemers gaan aan de slag met de bestemmingsplanprocedure en willen het bestemmingsplan in januari 2022 aanbieden aan de gemeenteraad van Buren. Als de gemeenteraad instemt met het plan, dan kan de bouw aan het einde van het tweede kwartaal van volgend jaar beginnen. Dit onder voorbehoud dat de juridische procedures rond zijn.

Rob Zantinge
Redacteur
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier