<p>De struintocht duurt ongeveer drie&euml;nhalf uur en de te lopen afstand is negen &aacute; tien kilometer.<br><br></p>

De struintocht duurt ongeveer drieënhalf uur en de te lopen afstand is negen á tien kilometer.

(Foto: stock)

Struintocht door de uiterwaarden

  •   keer gelezen

TIEL • Vanaf de pont Tiel-Wamel start op woensdag 8 december om 11.00 uur aan de Wamelse kant een struintocht door de uiterwaarden. De deelnemers lopen in kleine groepjes door de uiterwaarden tussen Wamel en Dreumel, een gevarieerd en uitdagend terrein. Het is uitdagend, omdat er geen vlak pad loopt ,maar voortdurend ongelijke wegen over gras, zand, bospaadjes en dergelijke. De struintocht duurt ongeveer drieënhalf uur en de te lopen afstand is negen á tien kilometer.

Er wordt anderhalf uur gewandeld en onderweg, op een mooie plek, wordt iets gegeten, vaak met uitzicht over het water. Zelfs in december bloeien er nog steeds bloemen. Zo zijn madeliefjes er het hele jaar door. Deelnemers dienen een zitmatje of ene plastic zak én iets te eten mee te nemen.

Rustpunten
Er wordt rustig gewandeld en onderweg zijn er rustpunten die uitnodigen om te genieten, te beleven, om je heen te kijken, te luisteren en soms zelfs te proeven. Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage - niet meer dan 5 euro - is welkom. persoon.
Aanmelden: ton.lammers@gmail.com of 06 405 85 920.


Rob Zantinge
Redacteur
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten