<p>De Boekenlegger overhandigde zaterdag een cheque van 8000 euro aan Upendo Daima.</p>

De Boekenlegger overhandigde zaterdag een cheque van 8000 euro aan Upendo Daima.

(Foto: aangeleverd)

8000 euro van De Boekenlegger voor Upendo Daima

  •   keer gelezen

TIEL • De Boekenlegger, de tweedehandsboekenwinkel in de Vleesstraat in Tiel, overhandigde zaterdag een cheque van 8000 euro aan Upendo Daima. Deze stichting ondersteunt al vele jaren het straatkinderen opvangtehuis in Mwanza, in het Afrikaanse land Tanzania. 


De Boekenlegger, een stichting met ruim twintig vrijwilligers, steunt dit project al sinds haar oprichting in 2004. De financiële ondersteuning wordt gerealiseerd met de verkoop van tweedehandsboeken die mensen uit de regio Tiel veelvuldig aan de Boekenlegger afstaan. De boeken worden verkocht in de winkel in de Vleesstraat, op internet, nauwkeurig gesorteerd op vele categorieën, zoals romans, thrillers, kunst, geschiedenis, reizen, natuur, kinderboeken, Tiel en regio. 

Aanzienlijk bedrag
Ondanks de sluiting van de winkel tijdens de lockdowns de afgelopen anderhalf jaar, werd weer een aanzienlijk bedrag bij elkaar gespaard. Om de verkoop verder te stimuleren en de grote voorraad ontvangen boeken een tweede leven te geven, besloot de Boekenlegger in de week van zaterdag 27 november tot en met zaterdag 4 december alle boeken in de winkel met vijftig procent korting aan te bieden.

Rob Zantinge
Redacteur
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten