<p>Het onderzoek in 2017 leverde belangrijke informatie op over het welzijn van kinderen tot 12 jaar en hun ouders. &nbsp;</p>

Het onderzoek in 2017 leverde belangrijke informatie op over het welzijn van kinderen tot 12 jaar en hun ouders.  

(Foto: 123RF.com)

Laatste kans om mee te doen aan de Kindermonitor

  •   keer gelezen

REGIO • Tot 12 december kunnen ouders met een kind van 0 tot 12 jaar meedoen aan het grote GGD Gelderland-Zuid gezondheidsonderzoek. Vier jaar geleden onderzocht de GGD deze leeftijdsgroep voor het laatst. Dit keer zijn er extra vragen over de coronaperiode opgenomen. Heeft de periode gevolgen voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen? De uitkomsten van het onderzoek zijn er in het voorjaar van 2022. 


De GGD selecteerde een deel van de ouders via een steekproef. Zij hebben post thuis gehad en kunnen online een vragenlijst invullen. Wie nog niet gereageerd heeft ontvangt een papieren vragenlijst in de brievenbus. Alle andere ouders kunnen een kortere vragenlijst invullen via www.kindermonitor.nl/ggdgz

Belangrijke informatie
GGD Gelderland-Zuid hoopt dat zoveel mogelijk ouders meedoen. Het onderzoek in 2017 leverde belangrijke informatie op over het welzijn van kinderen tot 12 jaar en hun ouders. Zo bleek dat steeds meer kinderen rookvrij opgroeien. En dat ouders steeds strenger worden op alcoholgebruik. Ook bleek dat veel ouders zich zorgen maken over faalangst en onzekerheid bij hun kind.

De GGD deelt de gegevens met gemeenten, scholen en kinderdagverblijven, zodat zij ouders kunnen helpen met vinden van oplossingen. In het onderzoek worden dit jaar extra vragen gesteld over veilig buitenspelen, hulp krijgen, opvoedingsvragen en de gevolgen van corona op de ontwikkeling van kinderen en hun ouders. 

Meer informatie op www.ggdgelderlandzuid.nl/kindermonitor

Rob Zantinge
Redacteur
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten