Foto: Aangeleverd
ingezonden mededeling

Hoe het trainingspak is getransformeerd naar een stijlvol fashion item

  •   keer gelezen

Waar het trainingspak vroeger louter geschikt was om tijdens een voetbaltraining te dragen, zie je tegenwoordig ook buiten het sportveld de mooiste trainingspakken. Vraag jij je af hoe het mogelijk is dat een puur functioneel kledingstuk zo’n populair fashion item is geworden? Daar zijn meerdere redenen voor te bedenken. 


In de basis heeft het trainingspak een veel mooiere uitstraling dan voorheen. Wereldwijd zetten toonaangevende sport- en kledingmerken hun designers aan het werk om innovatieve ontwerpen te maken, waarin je je ook op casual gelegenheden prima kunt vertonen. Kijk bijvoorbeeld maar eens in de collectie van AB Lifestyle. De collectie trainingspakken van dit merk - die ook wel tracksuits worden genoemd - biedt je volop keuze uit hippe slimfit-pakken waarmee je jouw lifestyle kunt uitdragen. 

Stijlvol en comfortabel 
Misschien vraag jij je af waar de term tracksuit vandaan komt. Die is door AB Lifestyle in het leven geroepen omdat de fashion brand veel affiniteit heeft met de voetbalwereld. Tracksuits zijn de trainingspakken die tijdens de trainingen worden gedragen. Deze musthave items uit de AB-collectie herken je aan de slimfit-pasvorm en kun je zelf samenstellen door je favoriete track pants te combineren met een bijpassende pull-over track sweater of hooded track jacket. Je hebt de keuze uit tijdloze kleuren zoals black, navy en dark forest, maar ook uit trendkleuren als almond milk, vulcanic ash en river blue. De stoffen zijn een combinatie van katoen en polyester, en zijn comfortabel om te dragen. Patches met het merklogo op de borst, gun-metal hangers en andere catchy details, maken de look van elke tracksuit helemaal compleet. Kortom, de eigentijdse tracksuits van The Star Lifestyle Brand kun je dragen op zowel sportieve als casual-chique momenten.

High-end streetwear fashion 
We kunnen het ons bij StadTiel goed voorstellen dat je razend nieuwsgierig bent naar het verhaal achter de fashion van AB Lifestyle. Het hippe modemerk is relatief jong en werd in 2015 opgericht door Nicky Beije en Denny Büttner. Aanvankelijk was AB een merk met high-end petten met profvoetballer Alexander Büttner als gezicht. Binnen no-time droegen ontelbaar veel pettenliefhebbers de headwear van het label, dat toen nog de naam AB Caps droeg. Het succes van de pet smaakte naar meer en daarom werd de collectie flink uitgebreid. Onder de merknaam AB Lifestyle brengt het vooruitstrevende ontwerpteam ieder seizoen nieuwe items uit waarmee je jouw sportieve lifestyle op alle fronten kunt uitdragen.

Of je voorkeur nu uitgaat naar een goed paar sneakers, hippe jeans, een statement t-shirt of AB Lifestyle hoodie. In de fall/winter collectie vind je allerlei fonkelnieuwe items waarmee je deze herfst en winter een absolute trend kunt zetten, zoals de Arcade Hoodie in de kleur camel of green. Shop deze items vanuit je luie stoel in de overzichtelijke AB-webshop, of kom langs in de dynamische conceptstores in Doetinchem of op het zonnige vakantie-eiland Malta. 

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten