Afbeelding
Foto: Aangeleverd
ingezonden mededeling

Ultieme vakantie voor Bourgondiërs: wijnreis in de Dordogne

Algemeen 208 keer gelezen

De moeder van alle vakantiestreken in Frankrijk is de Dordogne en dat is niet verwonderlijk. Wie kent niet de schoonheid van de middeleeuwse kastelen, de dynamische rivier waar de streek haar naam aan ontleent, de schilderachtig mooie plaatsjes en de spectaculaire vergezichten? 

Natuurlijk is de Dordogne ook beroemd vanwege de smaakvolle wijnen, die afkomstig zijn van de druiven die in de wijngaarden van toonaangevende wijnhuizen worden verbouwd. Bent u niet alleen een Bourgondiër in hart en nieren, maar ook een echte wijnliefhebber? Dan kunnen we het u absoluut aanraden om de komende zomer af te reizen naar een van de meest veelzijdige departementen in het zuidwesten van la douce France. In de Dordogne beleeft u een wijnvakantie om nooit te vergeten. In dit artikel doen we u verschillende suggesties, compleet met een prachtig vakantiehuis in Frankrijk dat u voorziet van alle luxe en comfort. 

Druivenpluk 
Door de gunstige ligging zijn de zomers in de Dordogne heerlijk warm. In de herfst zijn de temperaturen er tevens aangenaam en dat maakt ook dit seizoen ideaal om een wijnreis te boeken. In de zomer kunt u de druiventrossen zien groeien in de weidse wijngaarden, aan de wijnstokken die in kaarsrechte lijnen staan opgesteld. Het is een schitterend schouwspel om te ervaren hoe de druiven hun fraaie groene en blauwe kleuren krijgen. Ook kunt u in het najaar van dichtbij zien hoe de druiven worden geoogst. Verreweg de meeste wijnboeren doen dat met machines, maar er zijn ook wijnhuizen die de druiven nog met de hand plukken. Bij de wijnhuizen of de centrale coöperatie worden ze vervolgens geperst en gebotteld. Vindt u het leuk om een handje te helpen bij het plukken van de druiven? Bij diverse wijnhuizen in de Dordogne is uw hulp van harte welkom.

Wijnproeven 
De ligging van de wijngaarden geeft een wijnvakantie in de Dordogne een extra dimensie, want vaak groeien de wijnranken op de hellingen langs de gelijknamige rivier. Ook het bezoeken van de fameuze wijnhuizen die verder van de Dordogne af liggen, is de moeite waard. Vanzelfsprekend moet er ook wijn worden geproefd. De samenstelling van de grond in de Dordogne kent grote verschillen en dat maakt het wijnproeven extra interessant. Er gedijt een grote verscheidenheid aan druivenrassen, zoals: Merlot, Cabernet Sauvignon, Sauvignon blanc en Muscadelle. Via de speciale wijnroutes die u per fiets en met de auto kunt afleggen, valt er dus ontzettend veel te ontdekken en te proeven. Bent u benieuwd naar het interessante verhaal achter de wijnen? Buiten de drukke oogsttijden staan de wijnboeren u graag te woord om alles over hun producten te vertellen. Hangt er bij het wijnhuis een bordje met daarop de tekst ‘degustation’, dan bent u welkom om aan te schuiven voor een sfeervolle wijnproeverij. 

Luxe vakantiehuis in de Dordogne 
Zoekt u een fijne uitvalsbasis waar u na alle bruisende wijn-activiteiten tot rust komt? Die vindt u in een riant vakantiehuis van FranceComfort dat van alle gemakken is voorzien. Onder de eigentijdse vakantieparken in Frankrijk heeft deze hoogwaardige keten al jaren een naam hoog te houden. In de Dordogne biedt FranceComfort u de keuze uit twee luxe vakantieparken. Op de top van een heuvel - op een van de mooiste plekken van de Dordogne - ligt Domaine de Lanzac. Hier geniet u van tal van eigentijdse en luxueuze faciliteiten én van het adembenemend mooie uitzicht over de valleien met pittoreske Franse dorpjes, kastelen en rivieren. U kunt uw wijnreis ook beleven vanaf het park Village des Cigales, dat is gelegen ten zuiden van de stad Sarlat. FranceComfort heeft de vakantiehuizen daar recent volledig gerenoveerd en voorzien van prachtige nieuwe keukens, badkamers en toiletten. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden