<p>Electric car being charged at the station, close up of the power supply plugged</p>

Electric car being charged at the station, close up of the power supply plugged

(Foto: Vladimir Mucibabic)

Concessie laadpalen Buren

  •   keer gelezen

TIEL • Den Hartog Quick-Charge en de energie coöperatie eCoBuren verwerven samen de concessie voor de maatschappelijke laadpalen in Buren.


De concessie voor maatschappelijke laadpalen gaat ervoor zorgen dat het binnen afzienbare tijd in alle kernen van de gemeente mogelijk wordt dat bezitters van elektrische auto’s deze in hun kern, en met een openbare laadvoorziening, op kunnen laden. De locaties van deze laadvoorzieningen zijn voortgekomen uit de enquête die de gemeente Buren afgelopen zomer heeft uitgezet.

Den Hartog Quick-Charge zal de technische installatie en de exploitatie voor haar rekening nemen. Het moederbedrijf Den Hartog is een familiebedrijf met een decennialange ervaring in het exploiteren van brandstofvoorziening voor de mobiliteitssector. Met de dochter Den Hartog Quick-Charge vervult het bedrijf de ambitie om in hoog tempo de switch te maken naar het aanbieden en exploiteren van producten en diensten voor laadinfrastructuren.

De energie coöperatie eCoBuren zet zich al sinds haar oprichting in voor laadinfrastructuren in de gemeente Buren dat onder andere heeft geleid tot laadvoorzieningen in het stadje Buren. Ook zijn laadvoorzieningen bij verschillende ondernemers, mede toegankelijk voor het publiek in voorbereiding.

De samenwerking met Den Hartog Quick-Charge is een volgende stap en deze samenwerking geeft eCoBuren nog meer de mogelijkheid om haar leden en daarmee alle inwoners van Buren een aantrekkelijk laadtarief te bieden. Daarnaast wordt een percentage van de omzet van de maatschappelijke laadpalen gestort in een ontwikkelfonds van eCoBuren, te gebruiken voor innovatieve lokale energie-initiatieven. Natuurlijk borgen ze met deze samenwerking dat het noodzakelijke vermogen voor de laadpalen voor 100% bestaat uit lokaal opgewekte, dus duurzame energie.

Al met al zetten ze hiermee dit jaar een mooie stap vooruit in het faciliteren van elektrisch rijden in deze gemeente.

Rob Zantinge
Redacteur
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten