<p>EcoBuren wekt lokaal energie op en die kan bij het laden worden ingezet.&nbsp;</p>

EcoBuren wekt lokaal energie op en die kan bij het laden worden ingezet. 

(Foto: Vladimir Mucibabic)

Gemeente Buren krijgt er vijftien laadpalen bij

  •   keer gelezen

MAURIK • De gemeente Buren krijgt er binnenkort vijftien laadpalen bij. Hiermee loopt de gemeente vooruit op de Provinciale concessie. Dan wordt het mogelijk dat elke inwoner vanaf zomer 2022 zelf een laadpaal kan aanvragen.


Door de populariteit van de elektrische auto zijn er de komende jaren meer openbare laadpalen nodig. “Als onze inwoners duurzame keuzes maken, dan willen we hen daar zo goed mogelijk bij ondersteunen”, zegt wethouder Pieter Neven. “Daarom vinden we het belangrijk om er voor te zorgen dat er voldoende laadpalen zijn. Vanaf de zomer van 2022 kunnen onze inwoners zelf een laadpaal aanvragen in de openbare ruimte.”

Den Hartog BV gaat de vijftien laadpalen plaatsen. Deze firma heeft zich hiervoor ingeschreven, samen met EcoBuren, de lokale energiecoöperatie van de gemeente Buren. EcoBuren wekt lokaal energie op en die kan bij het laden worden ingezet.

Ledenkorting
Bovendien ontvangen inwoners die lid zijn van EcoBuren korting op hun laadtarief als zij van een van de vijftien laadpalen gebruikmaken. Voor de gemeente zijn er geen kosten verbonden aan het plaatsen of het onderhoud van deze laadpalen.

Rob Zantinge
Redacteur
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten