Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Hoe maken we het werk van mantelzorgers leuker en makkelijker?

Algemeen 110 keer gelezen

TIEL • De komende weken vraagt Welzijn Rivierstroom aandacht voor de mantelzorg in onze regio. Wat kunt u doen voor de mantelzorgers in uw omgeving? Via een sociale mediacampagne over mantelzorg kunt u volgen welke activiteiten er in deze regio zijn en hoe u bijdraagt aan het leuker en makkelijker maken van mantelzorg.

830.000 mensen in Nederland geven meer dan drie maanden, acht uur per week hulp aan mensen die dat nodig hebben. Een op de drie Nederlanders van 16 jaar en ouder doen aan mantelzorg. 

Dit zijn circa vijf miljoen mantelzorgers. Ruim negen procent voelt zich zwaar belast en ongeveer vijf op de zes mantelzorgers geniet van de leuke momenten van het zorgen. Een op de vier werknemers combineert betaald werk met mantelzorg.

De mantelzorgconsulent en mantelzorgmakelaar

Kunt u wel wat hulp gebruiken als mantelzorger? Wilt u weten waar u recht op hebt? Aan de mantelzorgconsulent van Welzijn Rivierstroom kunt u uw verhaal kwijt en helpt u graag verder. Wilt ondersteuning bij het regelen van zaken? Dan kan de mantelzorgmakelaar u ondersteunen via uw werkgever. Vraag uw werkgever contact op te nemen met Welzijn Rivierstroom, zodat de mantelzorgmakelaar uw organisatie kan bijstaan in thema’s als vitaliteit, loopbaanperspectief en duurzame inzetbaarheid.

Sociale media

De campagne over mantelzorg en de activiteiten zijn te volgen via Facebook en LinkedIn Welzijn Rivierstroom. Meer weten over het werk als mantelzorger? Kijk ook eens op www.welzijnrivierstroom.nl of neem persoonlijk contact met ons op via info@welzijnrivierstroom.nl of (0344) 602337 (Tot 14.00 uur).

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kom genieten in Tiel van de vijfde Betuwse Fruitrally op... zondag 5 mei! Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Meedoen aan de Betuwse Fietsvierdaagse? Laat meteen je tweewieler checken! Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Erichem wil snel woningen bouwen op 'aanjaaglocatie' Nieuws 8 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden