<p>Gastland Italië traint volgend jaar bij Healthclub Juliën.</p>

Gastland Italië traint volgend jaar bij Healthclub Juliën.

(Foto: stock)

Buren ‘teamhost’ voor Italië tijdens WK Volleybal Dames 2022

  •   keer gelezen

BUREN • Volgend jaar, van 23 september tot 15 oktober, wordt het WK Volleybal Dames 2022 gehouden. De gemeente Buren is dan, samen met de gemeente Neder-Betuwe, gastgemeente voor het Italiaans damesvolleybalteam.


Het toernooi begint en eindigt in het GelreDome in Arnhem. Andere speelsteden zijn Rotterdam en Apeldoorn. Een deel van de wedstrijden wordt in Polen gespeeld. In dertig Gelderse gemeenten worden tijdens het WK 24 landenteams ondergebracht. Inclusief dus Buren en Neder-Betuwe, die zo een actieve bijdrage leveren om activiteiten op te zetten voor de teams, inwoners en bezoekers. 

Side-events
Veel daarvan gebeurt in aanloop naar het WK, door middel van side-events in nauwe samenwerking met de Nevobo, inwoners, buurtsportcoaches, scholen, sportverenigingen en lokale ondernemers. Buren sluit hiermee goed aan op de huidige sport- en preventieakkoorden. Met de daarbij behorende doelstellingen om inwoners (meer) in beweging te brengen, in samenwerking met lokale volleybal- en sportverenigingen (sportstimulering), verbinding en verbreding middels het stimuleren van economische impact in de regio en het geven van een impuls aan het bedrijfsleven en het bevorderen van een gezonder voedingsaanbod.

Naast de side-events wordt een aantal andere basisafspraken uitgevoerd, zoals het beschikbaar stellen van een fitnesscentrum, verblijfplaats en teambegeleider. 

Trainen bij Juliën
Gastland Italië traint bij Healthclub Juliën en verblijft volgend jaar in het Fruithotel in Ochten. De provincie Gelderland neemt, in de vorm van een subsidie aan de Nevobo, deze kosten voor zijn rekening. Kansen voor de uitvoering van onze lokale sport- en preventieakkoorden

Volgens de gemeente Buren gaan de nodige inspanningen niet ten koste van structurele sportbudgetten. ‘Door samenwerking aan te gaan en slimme verbindingen te leggen, kan er genut worden uit de incidentele subsidies van de sport- en preventieakkoorden en het extra steunpakket sociaal en mentaal welbevinden en gezonde leefstijl‘, aldus de gemeente Buren. Dit betekent doelgerichte side events, passend bij de gestelde doelstellingen en ambities. Deze kaders worden ook gesteld aan de uitvoering. 

Startnotitie
De komende weken werken de projectleiders van beide gemeenten toe naar een startnotitie, waar het tekenen van het convenant door de beide wethouders onderdeel van uitmaakt. Na deze startnotitie wordt een eerste begin gemaakt met het vormen van een werkgroep voor de uitvoering van side-events. De volleybalverenigingen worden tegelijkertijd met het informeren van de Raad op de hoogte gebracht van deze positieve en sportieve ontwikkeling voor Buren.

Rob Zantinge
Redacteur
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten