<p>Fedja van Hu&ecirc;t, Anniek Pheifer en anderen spelen indrukwekkende voorstelling &#39;Vrijdag&#39; in Tiel.</p><p><br></p>

Fedja van Huêt, Anniek Pheifer en anderen spelen indrukwekkende voorstelling 'Vrijdag' in Tiel.


(Foto: Ben van Duin )

Fedja van Huêt en Anniek Pheifer met ‘Vrijdag’ in de Agnietenhof

  •   keer gelezen

TIEL • De indrukwekkende en ontroerende voorstelling ‘Vrijdag’ van Toneelgroep Maastricht ging onlangs in première. En dat is niet onopgemerkt gebleven. De pers schreef lovende recensies. Hierin werden de acteurs Fedja van Huêt, die Tielse roots heeft, en Anniek Pheifer geprezen. Op zaterdag 23 oktober is de voorstelling om 20.00 uur te zien in Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof.


De toneelklassieker van Hugo Claus, in een regie van Michel Sluysmans, is een zinderend gezinsdrama over schuld en vergeving, een aangrijpende zoektocht naar liefde en verzoening. Georges Vermeersch, gespeeld door Fedja van Huêt, komt thuis nadat hij vervroegd is vrijgelaten uit de gevangenis. Hij is veroordeeld wegens ontucht met zijn dochter, die vertrokken is naar de grote stad. Zijn vrouw Jeanne heeft tijdens Georges’ afwezigheid troost gevonden bij zijn beste vriend - en buurman - Erik en is recentelijk bevallen van een dochter. Het is het startpunt van een vertelling, waarin schuld en vergiffenis, liefde en vriendschap, opoffering en wanhoop strijden om voorrang.

Gouden Kalf
Acteur Fedja van Huêt won begin oktober nog de Gouden Kalf voor zijn acteerprestaties in de film ‘De Veroordeling’. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor de voorstelling in de Afgnietenhof. Meer informatie en tickets zijn te vinden op www.agnietenhof.nl, telefonisch via 0344 673 500 of aan de kassa van de Agnietenhof (Sint Agnietenstraat 2, Tiel). Ook in Zinder zijn kaarten te bestellen (Rechtbankstraat 1, Tiel, alleen PIN).

Foto: Fedja van Huêt, Anniek Pheifer e.a. spelen indrukwekkende voorstelling Vrijdag in Tiel.

Fotograaf: Ben van Duin

Rob Zantinge
Redacteur
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten