Foto: Aangeleverd

Open ochtend Montessori Tiel

  •   keer gelezen

TIEL • De Montessori Tiel is meer dan een school. Dit merken belangstellenden aan de prettige sfeer, het pedagogisch klimaat, de rust in de school en de toegankelijkheid van kinderen en leerkrachten. Kinderen worden verwonderd, uitgedaagd en geprikkeld.


Deze leeromgeving kunnen belangstellenden zelf ervaren tijdens de open ochtend opzaterdag 6 november van 10.00 tot 12.00 uur. Montessori-onderwijs kent een lange geschiedenis en is tegelijkertijd springlevend en helemaal van deze tijd. Op de Montessori Tiel leert het kind zelf keuzes te maken, begeleid door de leerkracht. 

Leerstof wordt zowel door middel van algemene lessen als individuele lesjes aangeboden, met als extra toevoeging de prachtige, tijdloze Montessorimaterialen. De kinderen ontwikkelen zich vanuit intrinsieke motivatie in een uitdagende, veilige en rustige leeromgeving. Deze leeromgeving hoeft niet altijd binnen de school te liggen, zo gaan we ook de natuur in en bezoeken we het theater en dansen we elke week. De school voedt, samen met de ouders, de kinderen op tot zelfstandige, kritische en sociale personen. Dit doet de school door kinderen de ruimte te geven om zelf te ontdekken en te doen. Hierbij wordt geobserveerd en begeleid waar nodig. Kinderen in deze wereld zijn kinderen van een multiculturele samenleving. Deze school staan\t voor samen werken, samen leren, samen leven. Hiermee geeft de school de kinderen een goede basis voor hun toekomst.

Tijdens de open ochtend kunnen belangstellenden vrijblijvend kennis maken met de manier van werken op deze school. Tamara Blijdestein, directeur van de?school, geeft aan waarom het bezoeken van een open dag voor ouders zo belangrijk is in de?keuze van een school: “Een school kies je voor gemiddeld 8 jaar. Dan is het belangrijk om te ervaren hoe het er op een school aan toe gaat, want zaken als sfeer, vertrouwen en?professionaliteit proef je niet op een website. Door scholen te bezoeken, samen met hun kind, kunnen ouders het?beste beoordelen welke school het juiste gevoel geeft en bij hun kind past.” 

Belangstellenden zijn op bovengenoemde datum en tijd van harte welkom om sfeer te proeven aan de Dahliastraat 27 in Tiel. Belangstellenden die deze ochtend niet in de gelegenheid zijn om langs te komen dan kunnen bellen of mailen voor een afspraak, 0344-632815. montessori-tiel@opo-r.nl www.montessori-tiel.nl.

Christine Kieviet
Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten