<p>Voor iedereen die geen mobiele telefoon met internet of Digi-D heeft, kan het ingewikkeld zijn. </p>

Voor iedereen die geen mobiele telefoon met internet of Digi-D heeft, kan het ingewikkeld zijn.

(Foto: stock)

Hulp bij aanvraag QR-code

  •   keer gelezen

MAURIK/LIENDEN • Op veel plekken is het Corona Toegangsbewijs verplicht. Bij alle horeca binnen, evenementen en vertoning van kunst en cultuur - zoals bioscoop en theater - is toegang alleen mogelijk met het coronatoegangsbewijs voor iedereen vanaf 13 jaar. Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud.


Het verkrijgen van het Corona Toegangsbewijs kan online worden geregeld, maar dit is niet voor iedereen even makkelijk. Voor iedereen die geen mobiele telefoon met internet of Digi-D heeft, kan het ingewikkeld zijn. Inwoners uit de gemeente Buren kunnen een afspraak maken bij de Hulppunten.

Bij de Hulppunten van Welzijn Rivierstroom kan ene ieder ook terecht voor lastige formulieren en brieven, aanvragen, toeslagen en andere financiële vragen. De Hulppunten kunnen ook helpen met het ordenen van de administratie en met het regelen van het Corona Toegangsbewijs. De vrijwilligers van Welzijn Rivierstroom zitten er elke week klaar voor. 

Maurik en Lienden
Hulppunt Maurik wordt elke donderdag van 13.00 tot 15.00 uur gehouden in ’t Klokhuis, Sterappelhof 7.
Hulppunt Lienden is elke maandag van 10.00 tot 12.00 uur in het Gildehuis, Verbrughweg 2a.
Een bezoek kan worden ingepland door doordeweeks tussen 9.00 en 14.00 uur te bellen naar 0344 602337. Buiten deze tijden kan de voicemail worden ingesproken.

Rob Zantinge
Redacteur
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten