<p>Baby&rsquo;s die borstvoeding krijgen hebben minder kans op overgewicht.</p>

Baby’s die borstvoeding krijgen hebben minder kans op overgewicht.

(Foto: Voedingscentrum)

Gemeente Tiel is ‘borstvoedingsvriendelijk’

  •   keer gelezen

TIEL • De gemeente Tiel heeft dit jaar de titel ‘borstvoedingsvriendelijke gemeente’ verworven. Gemeenten ontvangen deze titel van het Voedingscentrum als er, in verhouding met het aantal nieuwgeborenen, voldoende openbare locaties zijn die in de ‘voeden kan hier’ database van het Voedingscentrum staan. Het gaat dan om onder meer restaurants, winkels, wijkgebouwen, consultatiebureaus, musea en bibliotheken.


Het plaatsen van het beeldmerk ‘voeden kan hier’ in openbare gelegenheden, maakt snel duidelijk dat moeders welkom zijn om hun kind daar de borst te geven. Hierdoor wordt het voor moeders gemakkelijk hun kind in een openbare ruimte borstvoeding te geven. Want hoe vanzelfsprekender borstvoeding is en hoe positiever de omgeving, hoe meer vrouwen borstvoeding zullen (blijven) geven. Dit draagt weer bij aan een gezonde start van nieuwgeborenen in een gemeente.

Voedingsstoffen
Moedermelk bevat precies de voedingsstoffen die de baby nodig heeft en beschermt bovendien tegen ziekten en infecties. Ook hebben baby’s die borstvoeding krijgen minder kans op overgewicht. Alle reden dus om als gemeente het geven van borstvoeding aan te moedigen en te faciliteren, zodat moeders overal op hun gemak hun kind de borst kunnen geven.

Rob Zantinge
Redacteur
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten