<p>De meeste reacties kreeg Richard van de Velde op een foto van het vervallen graf</p>

De meeste reacties kreeg Richard van de Velde op een foto van het vervallen graf

(Foto: Richard van de Velde)

Geld nodig voor opknap graf ‘Vrouwe Engelbertha’

  •   keer gelezen

MAURIK •  Richard van de Velde deed in 2017 onderzoek naar het voormalige kasteel/ buitenhuis Vredestein in Ravenswaaij. Dit resulteerde destijds in een artikel in de weekkrant Stad Buren. “Hierop zijn erg veel reacties gekomen”, aldus Van de Velde. “Mede daardoor heb ik de leeuwen, die bij de toegangswegen naar het kasteel hebben gestaan, weer opgespoord. Net als een spiegelpartij en enkele fraaie deurstijlen.”


De meeste reacties kreeg hij op een foto van het vervallen graf in Maurik van de laatste bewoner van het imposante buitenhuis. “De Hoogwelgeboren Vrouwe Engelbertha Roessingh Udink, afkomstig uit de buurt van Denekamp”, aldus Van de Velde. “Zij was op huwelijkse voorwaarden getrouwd met Baron Elbert Carsile van Pallandt van Harseveldt.”

Een Van Heek
Uit onderzoek blijkt dat de grootmoeder van mevrouw Van Pallandt-Roessingh Udink een Van Heek was. Bovendien heeft de vader van mevrouw Van Pallandt veel voor het landgoed en huis Singraven betekend. “Verschillende lezers van mijn artikel vroegen zich af of dit bijzondere graf niet opgeknapt zou kunnen of moeten worden”, zegt Van de Velde. “Ik heb daarvoor de Stichting Edwina van Beek van Marlies Enklaar benaderd. Helaas gaf zij aan dat hun beleid puur gericht is op het onderhouden van de landgoederen Zonnebeek en Singraven, meer niet.”

Info
En dus is er geld nodig, zodat het bijzondere graf opgeknapt kan worden.
Informatie geeft Richard van de Velde, Bernhardlaan 7 in Beusichem, tel. 06 445 42 919.

Rob Zantinge
Redacteur
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten