Henk Visscher bij een Peugeot 404 uit 1964. De collectie oldtimers omvat zestig modellen.
Henk Visscher bij een Peugeot 404 uit 1964. De collectie oldtimers omvat zestig modellen. Foto: Hub Rivierenland

Henk Visscher is ‘koning van de gastvrijheid’

Algemeen 886 keer gelezen

CULEMBORG • Autobedrijf Visscher werd onlangs overgenomen door Mulders Autobedrijf, maar de ondernemer die sinds 1978 aan het roer van familiebedrijf Visscher staat, blíjft een ambassadeur. Zeker als het gaat om service en gastvrijheid. Want Henk Visscher is de koning van hospitality (gastvrijheid). Dat weten niet alleen de klanten, die al die jaren trouw hun auto’s bij hem kopen of laten repareren. Dat weten ook de VIP-gasten van Hub Rivierenland, die vorig schooljaar een kijkje namen bij het bedrijf. 

De leerlingen proefden de verschillende aspecten van een autobedrijf; van werken in een sales-functie tot werken in de werkplaats. Bovenal hebben ze veel geleerd over gastvrijheid. Want, bij het ontdekken van toekomstkansen is het ook belangrijk om bepaalde sociale vaardigheden te hebben.

Lat hoog leggen
“Wat je ook doet, doe het met volle inzet en met kennis van zaken”, is advies nummer één van Henk Visscher. “Passie hebben voor je acties is heel belangrijk. Daarnaast mag je de lat best hoog leggen voor jezelf, hoor. Probeer alles in een keer goed te doen. Een eerste indruk, die maak je maar een keer.”

Service en kwaliteit staan hoog in het vaandel bij Visscher. Dat brengt hij ook over op zijn medewerkers. “Goed voor je mensen zorgen, vind ik heel belangrijk. Met een open houding naar elkaar kijken is een must. Je hebt veel zelf in de hand over wat je in een samenwerking stopt.” 

Beleefdheidsregels
Deze gastvrije ondernemer hecht ook veel waarde aan etiquette. “Ik vind dat beleefdheidsregels een vak zouden moeten zijn op school”, zegt hij “Dan leer je de basis over omgangsvormen. En over orde en netheid. Nu zie ik dat te veel wegglijden en ten koste gaan van de kwaliteit van het contact. De VIP-gasten van de Hub heb ik ook uitgelegd wat het betekent om elkaar respectvol te begroeten. En hoe je een perfecte hand geeft bij je introductie. Tenminste, als dat weer mag.”
Wat het onderwijs ook als taak heeft volgens Visscher: “Competenties zijn belangrijk. De taak van het onderwijs is om talenten te helpen ontwikkelen. Ik kon vroeger niet mooi schrijven, maar ik heb leren duidelijk schrijven. Ik werd gestimuleerd, dat is waardevol.”

Kijken in de showroom
Wie Henk Visscher nog graag wil ontmoeten en zijn passie voor auto’s - in het bijzonder voor oldtimers - wil beleven, kan een kijkje nemen in de showroom. Daar hebben de merken Peugeot en Citroën plaatsgemaakt voor nostalgie. De collectie oldtimers omvat zestig modellen. De auto’s zijn niet alleen te koop, maar ook te huur voor speciale gelegenheden. Henk Visscher heeft bij elke auto een mooi verhaal, want wat hij ook doet, hij doet het met volle inzet én met kennis van zaken.

Hub Rivierenland is een stichting die regionale (mkb-)bedrijven in de kijker zet bij middelbare scholieren en studenten. Meer informatie over de initiatieven van Hub Rivierenland als schakel tussen jongeren en bedrijf is te vinden op www.hubrivierenland.nl

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden