De Nationale Diabetes Challenge wordt op zaterdag 9 oktober in Tiel afgesloten.
De Nationale Diabetes Challenge wordt op zaterdag 9 oktober in Tiel afgesloten. Foto: Ronald Hoogendoorn

Suikerpatiënten op stap voor betere gezondheid

Algemeen 177 keer gelezen

TIEL • De Nationale Diabetes Challenge wordt op zaterdag 9 oktober in Tiel afgesloten. Sinds een aantal jaren wordt ook in Tiel meegedaan met de Nationale Diabetes Challenge. Vanaf mei wordt er op diverse locaties gewandeld. Komende zaterdagochtend wordt de challenge feestelijk afgesloten met de wandelgroepen. 

De deelnemers wandelen de afstand waarvoor ze sinds mei hebben getraind. De afgelopen weken hebben zo’n negentig inwoners meegedaan. Mét resultaat, want samen wandelen is goed voor de conditie, geeft energie en is ook veel gezelliger. In totaal doen dit jaar, verspreid over 150 plekken in Nederland, 2100 mensen mee aan de Nationale Diabetes Challenge.
Deelnemers wandelen iedere week en werken daarmee aan hun gezondheid. Omdat zij diabetes (suikerziekte) hebben of om diabetes juist te voorkomen.

Gezonde leefstijl
Het programma geeft voorlichting over een gezonde leefstijl. Ook is het een sociale activiteit en leren wandelaars elkaar kennen. Ook ontstaan nieuwe connecties tussen deelnemers en professionals onderling.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden