Johan Andrée (links) speelt een partijtje tafelvoetbal met de even fanatieke Marcel Melissen. Wie scoort het eerst?
Johan Andrée (links) speelt een partijtje tafelvoetbal met de even fanatieke Marcel Melissen. Wie scoort het eerst? Foto: Rob Zantinge

Talenthouse Tiel is net open, maar nú al een thuis

Algemeen 447 keer gelezen

TIEL • Na vrijdagavond hoef je je niet langer af te vragen of het jongerenwerk in Tiel een belangrijke rol speelt. Want wat wás het druk tijdens de opening van Talenthouse Tiel. Jongeren van allerlei leeftijden baanden zich een weg tussen de volwassenen, onder wie ouders, betrokkenen, burgemeester Hans Beenakker en wethouder Marcel Melissen. 

Johan Andrée, directeur-bestuurder van Mozaïek en zelf ‘opgegroeid in een jongerencentrum’, sprak een woordje en ook wethouder Marcel Melissen stak de jongeren een hart onder de riem. De openingshandeling was heel origineel; wie van de twee sprekers het eerst een doelpunt maakte tijdens een partijtje tafelvoetbal, mocht het eerst met een dikke viltstift wat in het enorme gastenboek schrijven. ‘Talent heb je!’, schreef Melissen, ‘Gebruik het goed!’ Andrée had een boodschap in het Engels: ‘Never ever waste your Talent!’

De jongeren waren ondertussen onder de vele gekleurde vlaggetjes aan het plafond alweer bezig met hun eigen spelletjes; tafeltennis, sjoelen, gamen, tafelvoetballen of mixen op de DJ-set. 

Hoop
Talenthouse Tiel in de voormalige bibliotheek blijft in principe tot januari open, maar de hoop is - en bij velen ook de verwachting - dat de jongeren er minimaal een jaar langer hun talenten mogen laten zien én horen.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden