Afbeelding
Foto: Aangeleverd
ingezonden mededeling

De nadelen en voordelen van een middagdutje

Algemeen 1.210 keer gelezen

Heb je een drukke dag gehad? Grote kans dat je dan even denkt aan een middagdutje. Middagdutjes kunnen ervoor zorgen dat je weer genoeg energie hebt. Daarom is het helemaal niet erg om even naar bed te gaan. 

Het hebben van een goede boxspring is dus van belang, kortom ga een boxspring kopen. Ook al ben je moe en wil je gaan slapen, het is de moeite waard om even te kijken op de site.

Voordeel van een middagdutje
Middagdutjes zijn niet alleen goed om je slaap in te halen, maar ook om je productiviteit, concentratie en alertheid te verhogen. Heb je een hoog stressniveau, dan is het goed om een middagdutje te doen, hierdoor wordt jouw stressniveau verlaagt.

Nadelen van een middagdutje
Een groot nadeel aan een middagdutje is dat je natuurlijke slaapritme verstoord wordt. Je natuurlijk slaapritme wordt vooral verstoord als je regelmatig een dutje neemt op onregelmatige tijden. Bij het doen van een middagdutje is het belangrijk dat je een wekker zet. Doe je een middagdutje die langer is dan een uur, dan is de kans groot dat je suf wakker wordt. Vergeet je een wekker aan te zetten voordat je in slaap valt, dan is de kans groot dat je langer slaapt dan je gepland had. Het zetten van een wekker is dus wel het handigst, ook als je nog een afspraak daarna hebt staan.

Waarom doen we middagdutjes?
Wij nemen vooral middagdutjes om onze slaapachterstand in te halen. Een middagdutje wordt ook gedaan om meer energie te krijgen. Na zo’n middagdutje voel je jezelf vaak energieker, maar het kan ook ervoor zorgen dat je jezelf juist minder energiek voelt. Het wordt dus gebruikt om je productiviteit te verhogen en je stressniveau te verlagen. Het lekker genieten van je boxspring is dus niet ongezond. Een middagdutje van dertig minuten is het beste, want na dertig minuten ga je over in diepe slaap. Het ideale moment om een middagdutje te nemen, is tussen twee en drie uur ‘s middags. Het perfecte middagdutje doe je op een plek waar jij je fijn voelt en waar je niet gestoord wordt, deze plek is vaak je eigen slaapkamer. In een studentenhuis een middagdutje doen, is vaak minder prettig dan op een rustigere plek. De kans dat je dan wakker wordt van geluiden van je huisgenoten is groter dan wanneer je thuis bij je ouders slaapt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kom genieten in Tiel van de vijfde Betuwse Fruitrally op... zondag 5 mei! Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Meedoen aan de Betuwse Fietsvierdaagse? Laat meteen je tweewieler checken! Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Erichem wil snel woningen bouwen op 'aanjaaglocatie' Nieuws 14 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden