De eerstvolgende controle van de waterkwaliteit vindt half april 2022 weer plaats.
De eerstvolgende controle van de waterkwaliteit vindt half april 2022 weer plaats. Foto: Marijke Verhoef

Zwemverboden Maurik en Meteren ingetrokken

Algemeen 200 keer gelezen

MAURIK/METEREN • Het zwemseizoen is voorbij. Daarmee vervallen de periodieke controles van de kwaliteit van de Gelderse zwemplassen. De provincie Gelderland heeft de waarschuwingen, negatieve zwemadviezen en verboden ingetrokken. De provincie Gelderland gaf een waarschuwing af in verband met de aanwezigheid van potentieel toxische blauwalgen voor onder meer recreatieplas Het Eiland van Maurik en de Kalenbergseplas in Meteren. Alle waarschuwingen, negatieve zwemadviezen en zwemverboden zijn nu ingetrokken.

Het zwemseizoen loopt formeel van 1 mei tot en met 30 september. In deze periode houdt de provincie de kwaliteit van het zwemwater goed in de gaten. Het intrekken van de waarschuwingen, negatieve zwemadviezen en verboden betekent niet dat er geen problemen met de waterkwaliteit meer zijn of kunnen ontstaan. Mensen die buiten het officiële zwemseizoen nog willen zwemmen in zwemplassen, moeten zelf alert zijn op de kwaliteit van het water.

Advies
‘Dus niet zwemmen als het water er niet goed uit ziet, bijvoorbeeld als er drijflagen zijn van blauwalgen of als er dode dieren in of bij het water liggen’, adviseert de provincie.
Overigens zullen er door het matige weer en de sterk gedaalde watertemperatuur nauwelijks nog zwemmers te vinden zijn in de Gelderse zwemplassen.
De eerstvolgende controle van de waterkwaliteit vindt half april 2022 weer plaats. Vlak voor het begin van het nieuwe zwemseizoen. 

Provincieloket
Mensen die een klacht of vraag over het zwemwater hebben, kunnen op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur bellen met het Provincieloket, tel. 026 359 99 99. Mailen kan naar provincieloket@gelderland.nl

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden