Foto: Stockfoto 123RF

Twintig woningen in hart van Kerk-Avezaath

  •   keer gelezen

kerk-avezaath • Een ‘go’ voor het woningbouwproject Daverhof in Kerk-Avezaath. Het college van burgemeester en wethouders is blij met de woningbouwontwikkelingen in Kerk-Avezaath. Uit het onderzoek blijkt dat de twintig woningen haalbaar zijn op de twee voormalige bedrijvenpercelen.


Twintig woningen in Kerk-Avezaath

In het centrum van Kerk-Avezaath gaan twee percelen voor bedrijven aangepast worden tot een plek om te wonen. De woningbouw heeft lange tijd stilgelegen in het dorp. Door een positief resultaat bij het haalbaarheidsonderzoek, kunnen er twintig woningen worden gebouwd in het hart van Kerk-Avezaath. Van de twintig woningen zijn er elf levensloopbestendig. Zo kunnen inwoners uit Kerk-Avezaath in hun dorp blijven woningen en doorstromen naar een levensbestendige woning. 

Grasveld Dorpsstraat

De gemeente Buren is eigenaar van het grasveld aan de Dorpsstraat in Kerk-Avezaath. Het grasveld werd betrokken bij het onderzoek van Daverhof. Inwoners in de omgeving waren niet enthousiast over deze keuze. Daarom koos de initiatiefnemer ervoor om het grasveld uit het plan te halen.

Wethouder Ruimtelijke Ontwikkelingen André van den Hurk: “We vinden het belangrijk om gehoor te geven aan inwoners. Het grasveld heeft voor hen een grote waarde. Het is fijn dat de initiatiefnemer en wij hier rekening mee kunnen houden. En dat we nu alsnog twintig mooie woningen gaan bouwen in het centrum van het dorp.”

SteenGoed Benutten

Met SteenGoed Benutten gaat provincie Gelderland de leegstand te lijf. SteenGoed Benutten levert een financiële bijdrage aan de uitvoering van project Daverhof. Op deze manier is de bouw financieel uitvoerbaar en haalbaar.

Christine Kieviet
Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten