<p>Een &#39;go&#39; voor het woningbouwproject Daverhof in Kerk-Avezaath. &nbsp;</p>

Een 'go' voor het woningbouwproject Daverhof in Kerk-Avezaath.  

(Foto: stock)

Twintig woningen in hart Kerk-Avezaath

  •   keer gelezen

KERK-AVEZAATH • Het woningbouwproject Daverhof in Kerk-Avezaath kan doorgaan. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Buren is blij met de woningbouwontwikkelingen. Uit een onderzoek blijkt dat de twintig woningen haalbaar zijn op de twee voormalige bedrijvenpercelen.


In het centrum van Kerk-Avezaath worden twee percelen voor bedrijven aangepast tot een plek om te wonen. De woningbouw in het dorp lag lange tijd stil. Door een positief resultaat bij het haalbaarheidsonderzoek, kunnen er in het hart van Kerk-Avezaath twintig woningen worden gebouwd. Hiervan zijn er elf levensloopbestendig. Zo kunnen inwoners uit Kerk-Avezaath in hun dorp blijven wonen en doorstromen naar een levensbestendige woning.

Grasveld
De gemeente Buren is eigenaar van het grasveld aan de Dorpsstraat in Kerk-Avezaath. Het grasveld werd betrokken bij het onderzoek van Daverhof. Inwoners in de omgeving waren niet enthousiast over deze keuze. Daarom koos de initiatiefnemer ervoor het grasveld uít het plan te halen.

Wethouder Ruimtelijke Ontwikkelingen André van den Hurk zegt: “We vinden het belangrijk om gehoor te geven aan inwoners. Het grasveld heeft voor hen een grote waarde. Het is fijn dat de initiatiefnemer en wij hier rekening mee kunnen houden. En dat we nu alsnog twintig mooie woningen gaan bouwen in het centrum van het dorp.”

Financiële bijdrage
Met SteenGoed Benutten gaat provincie Gelderland de leegstand te lijf. SteenGoed Benutten levert een financiële bijdrage aan de uitvoering van project Daverhof. Op deze manier is de bouw financieel uitvoerbaar en haalbaar.

Rob Zantinge
Redacteur
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten