Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Jeugdbrandweer Buren wint landelijke halve finale

Algemeen 374 keer gelezen

BUREN • Afgelopen zaterdag vonden er brandweerwedstrijden plaats op legerbasis De Harskamp. Jeugdbrandweer Buren won de halve finale. Daarmee is de ploeg gekwalificeerd voor de landelijke finale.

De winnende ploeg is een gecombineerde juniorenploeg van Jeugdbrandweer Buren en Jeugdbrandweer Herwijnen. Ze hebben drie weken intensief getraind samen en een prachtige prestatie neergezet. De ploeg blijft de komende weken trainen voor de landelijke finale van Stichting Jeugdbrandweer Nederland in de klasse junioren lage druk. Deze finale vindt plaats op 2 oktober, ook op De Harskamp.

Felicitaties

Burgemeester Josan Meijers: “Gefeliciteerd met deze prachtige prestatie! De brandweer is een grote sociale familie in onze gemeente. Je bent hulpverlener bij problemen, maar je vindt er ook vriendschap en gezelligheid. Een club met jongens en een meisje om trots op te zijn!” 

Leden gezocht

Jeugdbrandweer Buren zoekt nieuwe leden in de leeftijd van 12-18 jaar. Bij de Jeugdbrandweer ontstaan collega’s en vriendschappen voor het leven. Je leert er alles wat met de brandweer te maken heeft, zoals brandjes van simulatievuur blussen, eerste hulp verlenen en reanimeren. Tijdens wedstrijden kun je laten zien wat je op de oefenavonden allemaal hebt geleerd. Eén van de doelstellingen is natuurlijk om jongeren warm te maken voor de volwassen brandweer. 

Meer informatie

Contact met de Jeugdbrandweer in de gemeente Buren? Dat kan via BUREN@jeugdbrandweer.nl. Meer informatie:

www.jeugdbrandweer.nl
www.facebook.com/jbburen

Rob Zantinge

Redacteur

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden